
Flott gazpacho
Lær hvordan du lager en deilig gazpacho, en kald spansk suppe perfekt for varme sommerdager. Enkel oppskrift og tips for best resultat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 kopper tomatjuice
- 1 pint fersk mild salsa kjøpt i butikken
- 2 røde paprika, fjernet frø og hakket
- 1 agurk, skrelt, fjernet frø og hakket
- 1 kopp løk- og hvitløkskrydret croutoner
- 1/2 kopp lavsalt hermetisk kyllingkraft
- 1/3 kopp hakket fersk koriander
- 4 store hvitløksfedd
- 2 spiseskjeer balsamico- eller rødvinseddik
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 teskje malt spisskummen
- Hot pepper-saus (som Tabasco)
Fremgangsmåte
- 1Arbeid i porsjoner, og blend alle ingrediensene unntatt hot sauce i en foodprocessor til en grov puré. Hell gazpachoen over i en stor bolle. Krydre etter smak med hot sauce, salt og pepper. Sett i kjøleskapet og la den bli godt avkjølt, ca. 2 timer. (Kan forberedes én dag i forveien.) Server ved å øse opp i skåler.
- 2Arbeid i porsjoner, og blend alle ingrediensene unntatt hot sauce i en foodprocessor til en grov puré. Hell gazpachoen over i en stor bolle. Krydre etter smak med hot sauce, salt og pepper. Sett i kjøleskapet og la den bli godt avkjølt, ca. 2 timer. (Kan forberedes én dag i forveien.) Server ved å øse opp i skåler.