Hjemmelagde melttortillas

Hjemmelagde melttortillas

lær hvordan du lager dine egne myke og smakfulle melttortillas hjemme med enkel oppskrift. perfekt til tacos, wraps og mer!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 2 kopper hvetemel
  • 1 teskje salt
  • 1/4 kopp fett (talg eller smult)
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1/2 kopp varmt vann
  • Spesialutstyr: kjevle, comal (mexikansk takke; valgfritt), en treskaft på seks til ti tommers lengde (finnes i jernvarebutikker)

Fremgangsmåte

  1. 1Bland mel med salt i en bolle, og skjær inn fett med en kakeskreller eller fingertuppene til blandingen ligner mel. Drypp over vegetabilsk olje og rør inn varmt vann med en gaffel til deigen samler seg. Elt på en lett melet overflate til den er glatt og elastisk, ca. 4 minutter, og dryss litt mel på hendene hvis deigen er klissete. Form deigen til en ball, dekk med plastfolie, og la den hvile i 1 time. Varm opp en tørr, godt innsmurt støpejerns-komal, vanlig takke eller stekepanne på middels lav varme til den er varm. Del deigen i 12 like store deler og form til baller. Når du kjevler ut én ball av gangen med en kjevle, bruk bare nok mel til å forhindre at deigen setter seg fast; du vil ikke ha for mye mel som løsner på komalen. Hold resten av deigen dekket med plastfolie. Kjevle ut hver ball til en 18 cm runding, og oppretthold jevn tynnhet mens du kjevler. Stek én tortilla på komalen mens du kjevler ut den neste. Tortillaen vil boble og puffe opp, og bunnen vil bli brunt på steder i 45 sekunder. Vend den og stek den andre siden på samme måte, og flytt tortillaen rundt for å kompensere for eventuelle hete områder på komalen hvis nødvendig. Overfør til et kjøkkenhåndkle. Stable og dekk tortillaene mens de stekes. De kan fryses (kjøl dem grundig først). Varm opp de tintede tortillaene på komalen før bruk.
  2. 2Bland mel med salt i en bolle, og skjær inn fett med en kakeskreller eller fingertuppene til blandingen ligner mel.
  3. 3Form deigen til en ball, dekk med plastfolie, og la den hvile i 1 time.
  4. 4Varm opp en tørr, godt innsmurt støpejerns-komal, vanlig takke eller stekepanne på middels lav varme til den er varm. Del deigen i 12 like store deler og form til baller.
  5. 5Når du kjevler ut én ball av gangen med en kjevle, bruk bare nok mel til å forhindre at deigen setter seg fast; du vil ikke ha for mye mel som løsner på komalen.
  6. 6Hold resten av deigen dekket med plastfolie. Kjevle ut hver ball til en 18 cm runding, og oppretthold jevn tynnhet mens du kjevler. Stek én tortilla på komalen mens du kjevler ut den neste.
  7. 7Tortillaen vil boble og puffe opp, og bunnen vil bli brunt på steder i 45 sekunder. Vend den og stek den andre siden på samme måte, og flytt tortillaen rundt for å kompensere for eventuelle hete områder på komalen hvis nødvendig. Overfør til et kjøkkenhåndkle. Stable og dekk tortillaene mens de stekes. De kan fryses (kjøl dem grundig først). Varm opp de tintede tortillaene på komalen før bruk.