Asparges-, bacon- og friséesalat
Lær å lage en frisk og smakfull asparagus, bacon og frisée salat. Perfekt som forrett eller lett måltid for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 5 skiver bacon (ca. 113 gram)
- 1/2 pund asparges
- 1 1/2 spiseskje balsamicoeddik
- 1/2 teskje Dijon-sennep
- 3 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 1/2 hode frisée (fransk krøllete endiv) eller 1/4 hode sikori (krøllete endiv)
Fremgangsmåte
- 1I en stekepanne kok bacon over moderat varme til det er sprøtt. La baconen renne av på kjøkkenpapir og smuldre den opp. Trim aspargesen og kok den i en kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, ca. 4 minutter. Sil aspargesen i en sil og skyll den under kaldt vann. Skjær aspargesen i 1/2-tommers tykke biter, og la omtrent 2 tommer av toppene være intakte. I en stor bolle visp sammen eddik, sennep, salt og pepper etter smak, og tilsett olje i en tynn stråle, mens du visper til dressingen er emulsifisert. Riv frisée eller endiv i små biter og tilsett i dressingen sammen med asparges og bacon. Vend salaten forsiktig for å blande den.
- 2I en stekepanne kok bacon over moderat varme til det er sprøtt. La baconen renne av på kjøkkenpapir og smuldre den opp. Trim aspargesen og kok den i en kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, ca. 4 minutter. Sil aspargesen i en sil og skyll den under kaldt vann. Skjær aspargesen i 1/2-tommers tykke biter, og la omtrent 2 tommer av toppene være intakte.
- 3I en stor bolle visp sammen eddik, sennep, salt og pepper etter smak, og tilsett olje i en tynn stråle, mens du visper til dressingen er emulsifisert. Riv frisée eller endiv i små biter og tilsett i dressingen sammen med asparges og bacon. Vend salaten forsiktig for å blande den.