Asparges-, bacon- og friséesalat

Asparges-, bacon- og friséesalat

Lær å lage en frisk og smakfull asparagus, bacon og frisée salat. Perfekt som forrett eller lett måltid for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 5 skiver bacon (ca. 113 gram)
  • 1/2 pund asparges
  • 1 1/2 spiseskje balsamicoeddik
  • 1/2 teskje Dijon-sennep
  • 3 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 1/2 hode frisée (fransk krøllete endiv) eller 1/4 hode sikori (krøllete endiv)

Fremgangsmåte

  1. 1I en stekepanne kok bacon over moderat varme til det er sprøtt. La baconen renne av på kjøkkenpapir og smuldre den opp. Trim aspargesen og kok den i en kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, ca. 4 minutter. Sil aspargesen i en sil og skyll den under kaldt vann. Skjær aspargesen i 1/2-tommers tykke biter, og la omtrent 2 tommer av toppene være intakte. I en stor bolle visp sammen eddik, sennep, salt og pepper etter smak, og tilsett olje i en tynn stråle, mens du visper til dressingen er emulsifisert. Riv frisée eller endiv i små biter og tilsett i dressingen sammen med asparges og bacon. Vend salaten forsiktig for å blande den.
  2. 2I en stekepanne kok bacon over moderat varme til det er sprøtt. La baconen renne av på kjøkkenpapir og smuldre den opp. Trim aspargesen og kok den i en kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, ca. 4 minutter. Sil aspargesen i en sil og skyll den under kaldt vann. Skjær aspargesen i 1/2-tommers tykke biter, og la omtrent 2 tommer av toppene være intakte.
  3. 3I en stor bolle visp sammen eddik, sennep, salt og pepper etter smak, og tilsett olje i en tynn stråle, mens du visper til dressingen er emulsifisert. Riv frisée eller endiv i små biter og tilsett i dressingen sammen med asparges og bacon. Vend salaten forsiktig for å blande den.