
Coquilles St.-Jacques med Beurre Blanc
oppskrift på coquilles st.-jacques med en silkemyk beurre blanc saus, perfekt for en spesiell anledning eller festmåltid. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund medium sjøscallops (24 til 28), seigmuskulatur fjernet fra sidene om nødvendig
- 1/4 kopp tørr vermut
- 1 1/2 ss finhakket sjalottløk
- 1 1/2 ss hvitvinseddik
- 1 1/2 ss tørr hvitvin
- 1 ss kaldt vann
- 9 ss kaldt usaltet smør, delt i spiseskjeer
- 1 1/2 ts finhakket frisk estragon
Fremgangsmåte
- 1Mariner kamskjell i vermut i 15 minutter.
- 2Mariner kamskjell i vermut i 15 minutter.
- 3Lag beurre blanc: La sjalottløk småkoke i eddik og vin i en liten, tykk kjele til væsken er redusert til omtrent 1 spiseskje. Fjern fra varmen og tilsett vann. Senk varmen til lav og kok, mens du visper inn 6 spiseskjeer smør, én spiseskje av gangen, og tilsett hver nye bit før den forrige er helt smeltet. Av og til løfter du kjelen fra varmen for å avkjøle blandingen. (Sausen skal ikke bli varm nok til å bli flytende; den skal ha konsistensen av en tynn hollandaise.) Fjern fra varmen og visp inn estragon, salt og pepper etter smak. Hold sausen varm, men uten varme, under lokk.
- 4Kok opp sjalottløk i eddik og vin i en liten, tykk kjele til væsken er redusert til omtrent 1 spiseskje. Fjern fra varmen og tilsett vann. Senk varmen til lav og kok, mens du visper inn 6 spiseskjeer smør, én spiseskje av gangen, og tilsetter hver nye bit før den forrige er helt smeltet. Av og til løfter du kjelen fra varmen for å avkjøle blandingen. (Sausen skal ikke bli varm nok til å bli flytende; den skal ha konsistensen av en tynn hollandaise.) Fjern fra varmen og visp inn estragon, salt og pepper etter smak. Hold sausen varm, men uten varme, under lokk.
- 5Kok opp kamskjell: Sil kamskjellene og tørk dem forsiktig mellom papirhåndklær. Varm opp 1 1/2 spiseskje smør i en 30 cm non-stick stekepanne over moderat høy varme til skummet legger seg. Mens smøret varmes, krydre halvparten av kamskjellene med salt og pepper. Stek kamskjellene, snu én gang, til de er akkurat kokte gjennom, ca. 4 minutter totalt. Rens pannen og stek resten av kamskjellene i resten av smøret på samme måte.
- 6Sil kamskjellene og tørk dem forsiktig mellom papirhåndklær. Varm opp 1 1/2 spiseskje smør i en 30 cm non-stick stekepanne over moderat høy varme til skummet legger seg. Mens smøret varmes, krydre halvparten av kamskjellene med salt og pepper. Stek kamskjellene, snu én gang, til de er akkurat kokte gjennom, ca. 4 minutter totalt. Rens pannen og stek resten av kamskjellene i resten av smøret på samme måte.
- 7Server kamskjellene med beurre blanc.
- 8Server kamskjellene med beurre blanc.