
Visne sennepsblader
Lær hvordan du lager wilted mustard greens - en smakfull og næringsrik rett som passer perfekt til hverdagsmiddagen. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 lb sennepsblader, stilker og grove ribber fjernet
- 2 store hvitløksfedd, finhakket
- 3 spiseskjeer usaltet smør
- 1/2 teskje salt, eller etter smak
- 1/4 teskje svart pepper, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Kok sennepskål i to omganger i en 6- til 8-kvart stor kjele med kokende, saltet vann, rør om for å underlette nedsenkingen, til den er visnet og mør, ca. 5 minutter. Overfør med tang til en stor bolle med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Sil av grønnfargen i en sil, press ut overflødig fuktighet, og hakk den grovt. Kok hvitløk i smør i en 4- til 5-kvart tung kjele over moderat lav varme, rør om til det er mykt, ca. 2 minutter. Tilsett de kokte grønnfargene, salt og pepper, og kok under lokk, rør av og til, til det er gjennomvarmt, ca. 5 minutter.
- 2Kok sennepskål i to omganger i en 6- til 8-kvart stor kjele med kokende, saltet vann, rør om for å underlette nedsenkingen, til den er visnet og mør, ca. 5 minutter. Overfør med tang til en stor bolle med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Sil av grønnfargene i en sil, press ut overflødig fuktighet, og hakk den grovt.
- 3Kok hvitløk i smør i en 4- til 5-kvart tung kjele over moderat lav varme, rør om til det er mykt, ca. 2 minutter. Tilsett de kokte grønnfargene, salt og pepper, og kok under lokk, rør av og til, til det er gjennomvarmt, ca. 5 minutter.





