Lahmacun

Lahmacun

Lær hvordan du lager deilig lahmacun, en tyrkisk pizza med tynne bunner og smakfull topping. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 liten løk, hakket
  • 1 hvitløksfedd, hakket
  • 1/2 serranoskive, frø fjernet, hakket
  • 1 boks (400 g) hele, skrelte tomater
  • 1/4 kopp hermetiske piquillo-pepper, hakket
  • 2 teskjeer lyst brunt sukker
  • 2 teskjeer rødvinseddik
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør
  • 1 liten løk, finhakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 pund lammekjøtt, karbonadedeig
  • 1/4 pund storfekjøtt, karbonadedeig
  • 1 teskje Aleppo-pepper
  • 1 teskje ras-el-hanout
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • Kosher-salt, nykvernet pepper
  • 1/2 pund pizzadeig, romtemperert
  • Kosher-salt, nykvernet svart pepper
  • 1 kopp ferske flatbladede persilleblader
  • 1 ss fersk sitronsaft
  • Olivenolje (til å dryppe med)
  • Ingrediensinfo: Ras-el-hanout, en marokkansk krydderblanding, og Aleppo-pepper fås kjøpt i spesialbutikker for matvarer og noen supermarkeder.

Fremgangsmåte

  1. 1For tomatsaus: Varm opp olje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk og serranoskinke og kok, rør ofte, til det begynner å bli brunt, ca. 4 minutter. Tilsett tomater, knus dem med hendene, piquillopaprika, brunt sukker, eddik og spisskummen; krydre med salt og pepper. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke, rør ofte og mos med en potetmoser (eller en skje), til det tykner, 15–20 minutter. La det avkjøle litt, deretter puré i en blender til det er glatt; smak til med salt og pepper.
  2. 2Varm opp olje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk og serranoskinke og kok, rør ofte, til det begynner å bli brunt, ca. 4 minutter. Tilsett tomater, knus dem med hendene, piquillopaprika, brunt sukker, eddik og spisskummen; krydre med salt og pepper. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke, rør ofte og mos med en potetmoser (eller en skje), til det tykner, 15–20 minutter. La det avkjøle litt, deretter puré i en blender til det er glatt; smak til med salt og pepper.
  3. 3For kjøttet: Varm opp smør i en stor stekepanne på middels høy varme til det er gyllent, ca. 3 minutter. Tilsett løk og hvitløk og kok, rør ofte, til det er mykt, 5–8 minutter. Tilsett lam, storfekjøtt, Aleppopaprika, ras-el-hanout og spisskummen; krydre med salt og pepper. Kok, bryt opp med en skje, til det er brunt, 6–8 minutter. Overfør til en tallerken og la det avkjøle.
  4. 4Varm opp smør i en stor stekepanne på middels høy varme til det er gyllent, ca. 3 minutter. Tilsett løk og hvitløk og kok, rør ofte, til det er mykt, 5–8 minutter. Tilsett lam, storfekjøtt, Aleppopaprika, ras-el-hanout og spisskummen; krydre med salt og pepper. Kok, bryt opp med en skje, til det er brunt, 6–8 minutter. Overfør til en tallerken og la det avkjøle.
  5. 5For montering: Plasser en rist i den nederste tredjedelen av ovnen og forvarm til 250°C (500°F). Del deigen i 4 deler. Arbeid med én del om gangen og dekk de resterende delene til, og strekk forsiktig deigen til 30 cm runde flater og legg dem på bakepapirkledde stekebrett. (Hvis deigen spretter tilbake, la den hvile i 10 minutter, og strekk den ut igjen, hvil etter behov, til deigen er tynn). Smør hver deigrunde med et lag tomatsaus; krydre med salt og pepper og topp med et tynt lag kjøttblanding. Arbeid i porsjoner, kok lahmacun til skorpe er gyllen og sprø, 10–12 minutter. Bland persille og sitronsaft i en liten bolle. Topp hver lahmacun med persilleblanding og drypp med olje.
  6. 6GJØR FORHÅNDS: Saus og kjøttblanding kan lages 1 dag i forveien. Dekk til separat og oppbevar kjølig.
  7. 7Plasser en rist i den nederste tredjedelen av ovnen og forvarm til 250°C (500°F). Del deigen i 4 deler. Arbeid med én del om gangen og dekk de resterende delene til, og strekk forsiktig deigen til 30 cm runde flater og legg dem på bakepapirkledde stekebrett. (Hvis deigen spretter tilbake, la den hvile i 10 minutter, og strekk den ut igjen, hvil etter behov, til deigen er tynn).
  8. 8Smør hver deigrunde med tomatsaus; krydre med salt og pepper og topp med et tynt lag kjøttblanding. Arbeid i porsjoner, kok lahmacun til skorpe er gyllen og sprø, 10–12 minutter.
  9. 9Bland persille og sitronsaft i en liten bolle. Topp hver lahmacun med persilleblanding og drypp med olje.
  10. 10GJØR FORHÅNDS: Saus og kjøttblanding kan lages 1 dag i forveien. Dekk til separat og oppbevar kjølig.