Lammetrykte tomater, midtøstenstil

Lammetrykte tomater, midtøstenstil

oppskrift på lam-innfylte tomater med midtøsten-inspirert smak, perfekt som forrett eller lett måltid

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 12 8-unse store tomater
  • 1 ½ pund kjøttdeig av lam
  • 1 stor løk, hakket
  • ¾ kopp usaltet matzamelet
  • ½ kopp hakket fersk persille
  • ¼ kopp pinjekjerner
  • 1 stort egg
  • 2 spiseskjeer hakket fersk mynte
  • 1 ½ teskjeer salt
  • 1 teskje malt svart pepper
  • 1 teskje malt gurkemeie

Fremgangsmåte

  1. 1Stå tomatene på stilkenden. Kutt av toppen av tomatene, ca. 1/4 av dem (sett toppen til side til en annen bruk). Bruk en melonskje til å skrape ut frø og pulp fra tomatene. Strø lett med salt på innsiden av tomatene. Plasser tomatene med snittflaten ned på tørkepapir og la renne av i 20 minutter. Forvarm ovnen til 175°C. Smør en 33 x 23 x 5 cm glassform lett med olje. Bland lam og alle de resterende ingrediensene i en stor bolle for å blande. Fyll tomatene med lammetings, og form det litt oppover på toppen. Plasser tomatene i den forberedte formen. Stek tomatene til fyllet er gjennomstekt, og et kjøtttermometer som settes inn i midten av fyllet viser 71°C, ca. 1 time. La dem hvile i minst 10 minutter. Server tomatene varme eller romtempererte.
  2. 2Stå tomatene på stilkenden. Kutt av toppen av tomatene, ca. 1/4 av dem (sett toppen til side til en annen bruk). Bruk en melonskje til å skrape ut frø og pulp fra tomatene. Strø lett med salt på innsiden av tomatene. Plasser tomatene med snittflaten ned på tørkepapir og la renne av i 20 minutter.
  3. 3Forvarm ovnen til 175°C. Smør en 33 x 23 x 5 cm glassform lett med olje. Bland lam og alle de resterende ingrediensene i en stor bolle for å blande. Fyll tomatene med lammetings, og form det litt oppover på toppen. Plasser tomatene i den forberedte formen.
  4. 4Stek tomatene til fyllet er gjennomstekt, og et kjøtttermometer som settes inn i midten av fyllet viser 71°C, ca. 1 time. La dem hvile i minst 10 minutter. Server tomatene varme eller romtempererte.