
Lammetrykte tomater, midtøstenstil
oppskrift på lam-innfylte tomater med midtøsten-inspirert smak, perfekt som forrett eller lett måltid
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 12 8-unse store tomater
- 1 ½ pund kjøttdeig av lam
- 1 stor løk, hakket
- ¾ kopp usaltet matzamelet
- ½ kopp hakket fersk persille
- ¼ kopp pinjekjerner
- 1 stort egg
- 2 spiseskjeer hakket fersk mynte
- 1 ½ teskjeer salt
- 1 teskje malt svart pepper
- 1 teskje malt gurkemeie
Fremgangsmåte
- 1Stå tomatene på stilkenden. Kutt av toppen av tomatene, ca. 1/4 av dem (sett toppen til side til en annen bruk). Bruk en melonskje til å skrape ut frø og pulp fra tomatene. Strø lett med salt på innsiden av tomatene. Plasser tomatene med snittflaten ned på tørkepapir og la renne av i 20 minutter. Forvarm ovnen til 175°C. Smør en 33 x 23 x 5 cm glassform lett med olje. Bland lam og alle de resterende ingrediensene i en stor bolle for å blande. Fyll tomatene med lammetings, og form det litt oppover på toppen. Plasser tomatene i den forberedte formen. Stek tomatene til fyllet er gjennomstekt, og et kjøtttermometer som settes inn i midten av fyllet viser 71°C, ca. 1 time. La dem hvile i minst 10 minutter. Server tomatene varme eller romtempererte.
- 2Stå tomatene på stilkenden. Kutt av toppen av tomatene, ca. 1/4 av dem (sett toppen til side til en annen bruk). Bruk en melonskje til å skrape ut frø og pulp fra tomatene. Strø lett med salt på innsiden av tomatene. Plasser tomatene med snittflaten ned på tørkepapir og la renne av i 20 minutter.
- 3Forvarm ovnen til 175°C. Smør en 33 x 23 x 5 cm glassform lett med olje. Bland lam og alle de resterende ingrediensene i en stor bolle for å blande. Fyll tomatene med lammetings, og form det litt oppover på toppen. Plasser tomatene i den forberedte formen.
- 4Stek tomatene til fyllet er gjennomstekt, og et kjøtttermometer som settes inn i midten av fyllet viser 71°C, ca. 1 time. La dem hvile i minst 10 minutter. Server tomatene varme eller romtempererte.