
Sjøsalt- og pepperkjeks
oppskrift på deilige salt- og pepperkaker som er perfekte som snacks eller tilbehør. enkle å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- Olivenolje til pensling av panne og deig
- 1 3/4 kopper usaltet hvetemel
- 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 6 spiseskjeer kald vegetabilsk fett (helst trans-fritt), skåret i biter
- 1/2 til 2/3 kopp veldig kaldt vann
- 1 teskje flaksea salt, for eksempel Maldon, eller kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190°C (375°F) med rister i øvre og nedre tredjedel.
- 2Dekk to store bakeplater med godt med olje.
- 3Rist 1 teskje grovkvernet svart pepper i en tørr liten stekepanne (ikke non-stick) over middels varme, og rist av og til i pannen, til det dufter, ca. 1 minutt.
- 4La pepperen avkjøle.
- 5Visp sammen mel, bakepulver og 1/2 teskje vanlig salt i en bolle (eller puls i en food processor).
- 6Tilsett smørfett og bland inn i melet med en kakeskreller eller fingrene (eller puls i food processor) til blandingen ligner grovt mel med noen klumper på størrelse med erter.
- 7Drypp jevnt over 1/2 kopp isvann og rør forsiktig med en gaffel (eller puls) til det er godt blandet.
- 8Klem en liten håndfull av deigen: Hvis den ikke holder sammen, tilsett mer isvann, én spiseskje om gangen, og rør (eller puls) til den samler seg, og test igjen.
- 9Del deigen i to deler og trykk hver ut til en 3-tommers (ca. 7,5 cm) kvadrat.
- 10Kjevle ut hvert kvadrat på en lett melet overflate med en lett melet kjevle til en 20 x 8 tommers (ca. 50 x 20 cm) rektangel.
- 11Trim kantene og strø hver plate med en teskje ristet pepper.
- 12Rull lett over deigen med kjevlen for å feste pepperen i deigen.
- 13Pensle hver plate med 1 spiseskje olivenolje og strø over 1/2 teskje havsalt.
- 14Skjær platene på tvers med en liten skarp kniv i 2,5 cm brede strimler (rett eller bølgete).
- 15Plasser strimlene jevnt fordelt i ett lag på bakeplatene og stek, og bytt plass på platene halvveis i steketiden, til de er gylne, totalt 16–20 minutter.
- 16Overfør til rister for avkjøling.