
Ferske cavatelli med egg og bacon
Lær hvordan du lager fersk cavatelli med egg og bacon. En smakfull rett perfekt for frokost eller lunsj, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 teskje kosher salt, pluss mer til pastavannet
- 2 spiseskjeer ekstra jomfruolivenolje
- 2 spiseskjeer smør
- 225 gram bacon i store skiver eller tykke skiver, kuttet i 1/2-tommers biter
- 5 store egg
- 1 porsjon (ca. 680 gram) fersk cavatelli eller 450 gram tørket pasta
- 2 kopper revet Fontina Val d'Aosta
- En stor pastakjele
- En tungbunnet, non-stick stekepanne eller sautépanne, 30 cm i diameter eller større
Fremgangsmåte
- 1Fyll en stor kjele med saltet vann (minst 6 liter vann med 1 spiseskje salt), og varm opp til kokepunktet. Hell olivenoljen i stekepannen, og sett den over middels høy varme. Slipp i smøret, la det smelte, og strø deretter baconbitene over. Kok baconet, rør og vend på bitene i omtrent 5 minutter, eller til de er sprø og karamelliserte. (Hvis baconet har avgitt mye fett, kan du helle av halvparten av fettet i pannen.) Visp eggene og 1/4 teskje salt i en bolle til det er godt blandet. Når vannet koker kraftig, slipp cavatellien oppi, rør litt, og la vannet koke opp igjen. Kok cavatellien i 4 til 5 minutter, til de er al dente. Løft dem opp av vannet, la dem renne av kort, og hell dem over i stekepannen. Over middels varme, vend cavatellien med baconbitene, slik at pastaen blir dekket av olje, smør og baconfett. Hell de piskede eggene over pastaen, og rør og vend dem sammen; skrap hele tiden innstøtte egg fra sidene og bunnen av pannen, og bland det inn i de våte eggene. Kok i ett til to minutter, bare til eggene er lett kokt, kremete og jevnt eggerørede inn i cavatellien. Slå av varmen, strø den revne fontinaosten over eggene og pastaen, og vend godt for å blande osten inn når den smelter. Server umiddelbart.
- 2Fyll en stor kjele med saltet vann (minst 6 liter vann med 1 spiseskje salt), og varm opp til kokepunktet.
- 3Hell olivenoljen i stekepannen, og sett den over middels høy varme. Slipp i smøret, la det smelte, og strø deretter baconbitene over. Kok baconet, rør og vend på bitene i omtrent 5 minutter, eller til de er sprø og karamelliserte. (Hvis baconet har avgitt mye fett, kan du helle av halvparten av fettet i pannen.)
- 4Visp eggene og 1/4 teskje salt i en bolle til det er godt blandet.
- 5Når vannet koker kraftig, slipp cavatellien oppi, rør litt, og la vannet koke opp igjen. Kok cavatellien i 4 til 5 minutter, til de er al dente. Løft dem opp av vannet, la dem renne av kort, og hell dem over i stekepannen.
- 6Over middels varme, vend cavatellien med baconbitene, slik at pastaen blir dekket av olje, smør og baconfett. Hell de piskede eggene over pastaen, og rør og vend dem sammen; skrap hele tiden innstøtte egg fra sidene og bunnen av pannen, og bland det inn i de våte eggene. Kok i ett til to minutter, bare til eggene er lett kokt, kremete og jevnt eggerørede inn i cavatellien.
- 7Slå av varmen, strø den revne fontinaosten over eggene og pastaen, og vend godt for å blande osten inn når den smelter. Server umiddelbart.





