Ferske cavatelli med egg og bacon

Ferske cavatelli med egg og bacon

Lær hvordan du lager fersk cavatelli med egg og bacon. En smakfull rett perfekt for frokost eller lunsj, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 teskje kosher salt, pluss mer til pastavannet
  • 2 spiseskjeer ekstra jomfruolivenolje
  • 2 spiseskjeer smør
  • 225 gram bacon i store skiver eller tykke skiver, kuttet i 1/2-tommers biter
  • 5 store egg
  • 1 porsjon (ca. 680 gram) fersk cavatelli eller 450 gram tørket pasta
  • 2 kopper revet Fontina Val d'Aosta
  • En stor pastakjele
  • En tungbunnet, non-stick stekepanne eller sautépanne, 30 cm i diameter eller større

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll en stor kjele med saltet vann (minst 6 liter vann med 1 spiseskje salt), og varm opp til kokepunktet. Hell olivenoljen i stekepannen, og sett den over middels høy varme. Slipp i smøret, la det smelte, og strø deretter baconbitene over. Kok baconet, rør og vend på bitene i omtrent 5 minutter, eller til de er sprø og karamelliserte. (Hvis baconet har avgitt mye fett, kan du helle av halvparten av fettet i pannen.) Visp eggene og 1/4 teskje salt i en bolle til det er godt blandet. Når vannet koker kraftig, slipp cavatellien oppi, rør litt, og la vannet koke opp igjen. Kok cavatellien i 4 til 5 minutter, til de er al dente. Løft dem opp av vannet, la dem renne av kort, og hell dem over i stekepannen. Over middels varme, vend cavatellien med baconbitene, slik at pastaen blir dekket av olje, smør og baconfett. Hell de piskede eggene over pastaen, og rør og vend dem sammen; skrap hele tiden innstøtte egg fra sidene og bunnen av pannen, og bland det inn i de våte eggene. Kok i ett til to minutter, bare til eggene er lett kokt, kremete og jevnt eggerørede inn i cavatellien. Slå av varmen, strø den revne fontinaosten over eggene og pastaen, og vend godt for å blande osten inn når den smelter. Server umiddelbart.
  2. 2Fyll en stor kjele med saltet vann (minst 6 liter vann med 1 spiseskje salt), og varm opp til kokepunktet.
  3. 3Hell olivenoljen i stekepannen, og sett den over middels høy varme. Slipp i smøret, la det smelte, og strø deretter baconbitene over. Kok baconet, rør og vend på bitene i omtrent 5 minutter, eller til de er sprø og karamelliserte. (Hvis baconet har avgitt mye fett, kan du helle av halvparten av fettet i pannen.)
  4. 4Visp eggene og 1/4 teskje salt i en bolle til det er godt blandet.
  5. 5Når vannet koker kraftig, slipp cavatellien oppi, rør litt, og la vannet koke opp igjen. Kok cavatellien i 4 til 5 minutter, til de er al dente. Løft dem opp av vannet, la dem renne av kort, og hell dem over i stekepannen.
  6. 6Over middels varme, vend cavatellien med baconbitene, slik at pastaen blir dekket av olje, smør og baconfett. Hell de piskede eggene over pastaen, og rør og vend dem sammen; skrap hele tiden innstøtte egg fra sidene og bunnen av pannen, og bland det inn i de våte eggene. Kok i ett til to minutter, bare til eggene er lett kokt, kremete og jevnt eggerørede inn i cavatellien.
  7. 7Slå av varmen, strø den revne fontinaosten over eggene og pastaen, og vend godt for å blande osten inn når den smelter. Server umiddelbart.