
Grillede knuste poteter
Lær hvordan du lager deilige grilled smashed potatoes, en perfekt siderett for sommermåltider. Enkelt å lage med få ingredienser, og passer for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 16 små, røde og/eller hvite poteter (ca. 5 cm i diameter)
- 2. Olivenolje
- 3. Ferske rosmarinkvister
Fremgangsmåte
- 11. Kok poteter i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre, ca. 25 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør potetene til et kjøkkenhåndkle. La potetene avkjøles til lunkne, ca. 20 minutter. Bruk et annet håndkle og trykk forsiktig på hver potet til den sprekker opp og blir flat til omtrent 2,5 cm tykk (ikke trykk for flatt, ellers vil potetene gå i stykker). Pensle et stort bakepapir med olje. Overfør potetene til det forberedte bakepapiret. Pensle potetene med olje på toppen; dryss over salt, pepper og noen rosmarinkvister. FORHÅNDSLAG: Kan lages 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur. Forbered grillen (middels til høy varme). Legg potetene med den oljede siden ned på grillen. Pensle med olje. Stek til de er sprø og begynner å få farge, ca. 5 minutter på hver side. Overfør til et serveringsfat; dryss over flere rosmarinkvister og server varme.
- 22. Kok potetene i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre, ca. 25 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør potetene til et kjøkkenhåndkle. La potetene avkjøles til lunkne, ca. 20 minutter. Bruk et annet håndkle og trykk forsiktig på hver potet til den sprekker opp og blir flat til omtrent 2,5 cm tykk (ikke trykk for flatt, ellers vil potetene gå i stykker).
- 33. Pensle et stort bakepapir med olje. Overfør potetene til det forberedte bakepapiret. Pensle potetene med olje på toppen; dryss over salt, pepper og noen rosmarinkvister. FORHÅNDSLAG: Kan lages 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur.
- 44. Forbered grillen (middels til høy varme). Legg potetene med den oljede siden ned på grillen. Pensle med olje. Stek til de er sprø og begynner å få farge, ca. 5 minutter på hver side.
- 55. Overfør til et serveringsfat; dryss over flere rosmarinkvister og server varme.