Italiensk kyllingpølsirisotto
Lag en smakfull italiensk kyllingpølse risotto hjemme. En enkel oppskrift som kombinerer kremet risotto med krydret kyllingpølse for en deilig hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 (16 unse) pakke al fresco® All Natural Sweet Italian Kyllingpølse
- 1 kopp hakket søt løk
- 1 spiseskje finhakket fersk hvitløk
- 1/2 teskje tørket timian
- 1 1/4 kopper Arborio-ris
- 1 kopp Chardonnay eller annet tørt hvitvin
- 3 1/2 kopper kyllingkraft, lav-salt
- 1 kopp frosne små søte erter
- 1/4 kopp revet Parmesanost
- 1/4 teskje malt svart pepper
Fremgangsmåte
- 1I en tung, stor nederlandsk ovn eller kjele, varm opp olje på middels varme. Stek pølse og løk til løken er gjennomsiktig, ca. 3 minutter. Tilsett hvitløk og timian, og kok til hvitløken er aromatisk, ca. 30 sekunder. Tilsett ris og vin; rør i 1-2 minutter eller til vinen er absorbert.
- 2Rør inn 3 kopper buljong. Senk varmen til middels-lav og la det småkoke, uten lokk, til buljongen er absorbert, og rør av og til, i ca. 15 minutter. Fortsett å tilsette kraft, 1/4 kopp av gangen, og rør til væsken er absorbert og risen er myk og kremete, ca. 5 minutter. Rør inn erter og 1/4 kopp parmesan; kok i 1 minutt eller til det er gjennomvarmt. Krydre med 1/4 teskje svart pepper. Pynt med persille og ekstra ost. Server umiddelbart.