
Blandet grønt med marinerte ansjoser
oppskrift på en frisk og smakfull salat med blandet grønt og marinerte ansjos, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp pluss 1/4 kopp olivenolje
- 2. 1/4 kopp hakket fersk oregano
- 3. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 4. 3 hvitløksfedd, finhakket
- 5. 2 teskjeer revet sitrusskall (sitron)
- 6. 1/2 teskje tørket knust rød pepper
- 7. 2 bokser á 2 unser med ansjos i olje eller to bokser á 3,75 unser med sardiner i olje, godt drenert
- 8. 12 skiver av baguette, ca. 1/2 tomme tykke
- 9. 1 pose på 5 unser med blandede babygrønne blader
- 10. 2 spiseskjeer balsamicoeddik
Fremgangsmåte
- 11. Bland 2/3 kopp olivenolje, oregano, sitronsaft, hvitløk, sitrusskall og knust rød pepper i en middels bolle; overfør 1/4 kopp marinade til en liten bolle og sett til side. Bland ansjos i den gjenværende marinaden. La stå i 2 timer ved romtemperatur. Forvarm ovnen til 175°C. Pensle brødskivene på begge sider med den reserverte marinaden; legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek til de er gylne og sprø, ca. 10 minutter. Legg grønnfargene i en stor bolle. Tilsett balsamicoeddik og resten av 1/4 kopp olivenolje; vend forsiktig slik at det dekker. Krydre med salt og pepper etter smak. Fordel grønnfargene på 4 tallerkener. Topp hver salat med ansjos og pynt med 3 ristet brødskiver.
- 22. Bland 2/3 kopp olivenolje, oregano, sitronsaft, hvitløk, sitrusskall og knust rød pepper i en middels bolle; overfør 1/4 kopp marinade til en liten bolle og sett til side. Bland ansjos i den gjenværende marinaden. La stå i 2 timer ved romtemperatur.
- 33. Forvarm ovnen til 175°C. Pensle brødskivene på begge sider med den reserverte marinaden; legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stek til de er gylne og sprø, ca. 10 minutter.
- 44. Legg grønnfargene i en stor bolle. Tilsett balsamicoeddik og resten av 1/4 kopp olivenolje; vend forsiktig slik at det dekker. Krydre med salt og pepper etter smak. Fordel grønnfargene på 4 tallerkener. Topp hver salat med ansjos og pynt med 3 ristet brødskiver.