
Rosin- og nøtte-krydderkaker
Lær hvordan du lager smakfulle raisin-nut spice cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffen eller som en søt liten overraskelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- Smørefri vegetabilsk spray
- 1 kopp melis
- 8 teskjeer (omtrent) hel melk
- 1 kopp hele mandler (omtrent 140 gram), ristet og avkjølt
- 1/2 kopp valnøttbiter (omtrent 55 gram), ristet og avkjølt
- 1 3/4 kopper hvetemel
- 3/4 kopp (1 1/2 stikker) usaltet smør, kuttet i 1/2-tommers biter, romtemperert
- 2/3 kopp sukker
- 1 teskje finrevet sitronskall
- 1 teskje finrevet appelsinskall
- 1 teskje anisfrø
- 3/4 teskje salt
- 1/2 teskje malt kanel
- 1/4 teskje malt nellik
- 1/4 teskje natron
- 2 store eggeplommer
- 1 kopp gule rosiner
Fremgangsmåte
- 1Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C. Spray to store bakeplater med non-stick spray. Hell pulverisert sukker i en liten bolle. Bland inn nok melk med teskjeer (omtrent 5) til du får en tykk, jevn glasur. Dekk til glasuren og sett til side. Kombiner mandler og valnøtter i en foodprocessor. Bruk on/off-brytning for å blende til de fleste nøttene er redusert til 0,5 cm store biter (noen vil være veldig finhakket). Bland mel, smør, 2/3 kopp sukker, sitrusskall, anis, salt, krydder og natron i en stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk på lav hastighet til det dannes finmalt mel. Tilsett eggeplommer og pisk til det dannes klumper. Tilsett nøtter og rosiner. Pisk til deigen holder sammen, og tilsett melk med teskjeer (omtrent 3) hvis deigen er tørr. Elt deigen kort for å komprimere den. Kjevl ut en tredjedel av deigen på en lett melet overflate til en 0,5–0,8 cm tykk rektangel. Kutt den på langs i 5 cm brede strimler. Kutt hver stripe diagonalt i diamanter på 3,8–5 cm. Overfør diamantene til bakeplaten. Samle opp deigen som er igjen og sett til side. Gjenta med resten av deigen. Rull ut restene og kutt ut flere kokies til all deigen er brukt opp. Stek kokies, én plate av gangen, til de er gylne, ca. 17 minutter. Skje en generøs halv teskje glasur over hver varm kokie og spre den med baksiden av en skje for å dekke. La kokiene stå på bakeplatene til de er helt avkjølte og glasuren har stivnet. (Kan lages en uke i forveien. Oppbevar lufttett mellom ark av vokspapir ved romtemperatur.)
- 2Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C. Spray to store bakeplater med non-stick spray.
- 3Hell pulverisert sukker i en liten bolle. Bland inn nok melk med teskjeer (omtrent 5) til du får en tykk, jevn glasur. Dekk til glasuren og sett til side. Kombiner mandler og valnøtter i en foodprocessor. Bruk on/off-brytning for å blende til de fleste nøttene er redusert til 0,5 cm store biter (noen vil være veldig finhakket). Bland mel, smør, 2/3 kopp sukker, sitrusskall, anis, salt, krydder og natron i en stor bolle. Bruk en elektrisk mikser og pisk på lav hastighet til det dannes finmalt mel. Tilsett eggeplommer og pisk til det dannes klumper. Tilsett nøtter og rosiner. Pisk til deigen holder sammen, og tilsett melk med teskjeer (omtrent 3) hvis deigen er tørr. Elt deigen kort for å komprimere den.
- 4Kjevl ut en tredjedel av deigen på en lett melet overflate til en 0,5–0,8 cm tykk rektangel. Kutt den på langs i 5 cm brede strimler. Kutt hver stripe diagonalt i diamanter på 3,8–5 cm. Overfør diamantene til bakeplaten. Samle opp deigen som er igjen og sett til side. Gjenta med resten av deigen. Rull ut restene og kutt ut flere kokies til all deigen er brukt opp.
- 5Stek kokies, én plate av gangen, til de er gylne, ca. 17 minutter. Skje en generøs halv teskje glasur over hver varm kokie og spre den med baksiden av en skje for å dekke. La kokiene stå på bakeplatene til de er helt avkjølte og glasuren har stivnet. (Kan lages en uke i forveien. Oppbevar lufttett mellom ark av vokspapir ved romtemperatur.)