Rons glutenfrie sjokolademarengs-kjeks

Rons glutenfrie sjokolademarengs-kjeks

Lær hvordan du lager deilige glutenfrie sjokolademeringue cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt for glutenfrie dessertelskere!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 12 unser bittersøt sjokolade, brutt i biter for smelting, pluss 2 unser hakkede
  • 2. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 3. En klype salt
  • 4. 1 spiseskje hvit eddik eller sitronsaft
  • 5. 4 store eggehviter
  • 6. 1 kopp sukker
  • 7. 1/2 kopp hakkede valnøtter

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt de 340 gramene med bittersøt sjokolade i en mikrobølgeovnssikker bolle eller over et forsiktig småkok i vannbad. La det avkjøle, men ikke stivne. Tilsett vaniljen.
  2. 22. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Legg bakepapir på tre stekebrett.
  3. 33. Ha salt og eddik (eller sitronsaft) i en ren bolle som passer til en kjøkkenmaskin med visp. Tørk av eventuelt fett med et tørkepapir. Bruk tørkepapiret til å tørke av vispespissene på vispen også. Ikke skyll. Denne prosedyren sikrer at eggehvitene vil piske til sitt fulle potensial.
  4. 44. Pisk eggehvitene på middels hastighet til de er skummende, ca. 1 minutt. Øk hastigheten til høy. Tilsett sukkeret sakte i en jevn strøm og fortsett å piske til stive topper dannes, 4–5 minutter. (Bollen kan snus opp ned uten at marengsen faller ut.) Vend inn en tredjedel av marengsen i den smeltede sjokoladen og rør godt for å lette den. Vend forsiktig, men grundig, den smeltede sjokoladen inn i marengsen, og brett deretter inn de resterende to unse (ca. 55 gram) hakket bittersøt sjokolade og valnøttene.
  5. 55. Fyll en stor, reseptbeskyttet plastpose med marengsen og klipp av det nederste hjørnet, eller bruk en sprøytepose. Sprøyt ut marengsen i 3,8 cm store runde topper med 5 cm mellomrom på det forberedte stekebrettet.
  6. 66. Sett umiddelbart inn i ovnen og stek i ca. 10 minutter. Kjeksen vil få en blank skorpe, men fortsatt være seig inni.
  7. 77. La dem hvile på stekebrettet i 10 minutter før de flyttes over på en rist for å avkjøle helt. Oppbevar i en lufttett beholder i opptil 2 dager.