
Rons glutenfrie sjokolademarengs-kjeks
Lær hvordan du lager deilige glutenfrie sjokolademeringue cookies med denne enkle oppskriften. Perfekt for glutenfrie dessertelskere!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 12 unser bittersøt sjokolade, brutt i biter for smelting, pluss 2 unser hakkede
- 2. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 3. En klype salt
- 4. 1 spiseskje hvit eddik eller sitronsaft
- 5. 4 store eggehviter
- 6. 1 kopp sukker
- 7. 1/2 kopp hakkede valnøtter
Fremgangsmåte
- 11. Smelt de 340 gramene med bittersøt sjokolade i en mikrobølgeovnssikker bolle eller over et forsiktig småkok i vannbad. La det avkjøle, men ikke stivne. Tilsett vaniljen.
- 22. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Legg bakepapir på tre stekebrett.
- 33. Ha salt og eddik (eller sitronsaft) i en ren bolle som passer til en kjøkkenmaskin med visp. Tørk av eventuelt fett med et tørkepapir. Bruk tørkepapiret til å tørke av vispespissene på vispen også. Ikke skyll. Denne prosedyren sikrer at eggehvitene vil piske til sitt fulle potensial.
- 44. Pisk eggehvitene på middels hastighet til de er skummende, ca. 1 minutt. Øk hastigheten til høy. Tilsett sukkeret sakte i en jevn strøm og fortsett å piske til stive topper dannes, 4–5 minutter. (Bollen kan snus opp ned uten at marengsen faller ut.) Vend inn en tredjedel av marengsen i den smeltede sjokoladen og rør godt for å lette den. Vend forsiktig, men grundig, den smeltede sjokoladen inn i marengsen, og brett deretter inn de resterende to unse (ca. 55 gram) hakket bittersøt sjokolade og valnøttene.
- 55. Fyll en stor, reseptbeskyttet plastpose med marengsen og klipp av det nederste hjørnet, eller bruk en sprøytepose. Sprøyt ut marengsen i 3,8 cm store runde topper med 5 cm mellomrom på det forberedte stekebrettet.
- 66. Sett umiddelbart inn i ovnen og stek i ca. 10 minutter. Kjeksen vil få en blank skorpe, men fortsatt være seig inni.
- 77. La dem hvile på stekebrettet i 10 minutter før de flyttes over på en rist for å avkjøle helt. Oppbevar i en lufttett beholder i opptil 2 dager.