
Baconsmørkaramell semifreddo
oppskrift på bacon caramel semifreddo, en deilig og kreativ dessert med smak av karamell og sprø bacon. perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 120 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 3 kopper kremfløte
- 8 egg, skillt i eggeplommer og eggehviter
- 1 1/4 kopper sukker
- 1/2 kopp stekt baconfett
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, pisk den tykke fløten til stive topper. Sett til side for å avkjøle i kjøleskapet. Ved bruk av en elektrisk mikser, pisk eggehvitene på lav hastighet til de er skummende. Øk hastigheten til middels og tilsett sakte 3/4 kopp sukker. Pisk til stive, glansfulle topper.
- 2I mellomtiden, begynn å piske eggeplommene på middels hastighet. Tilsett sakte baconfettet etter hvert som eggeplommene begynner å øke i volum. I en liten sausekjele, kok opp resten av sukkeret og 1/2 kopp vann over middels høy varme. La sukkerløsningen koke til den når 118 grader Celsius (245 grader Fahrenheit). Ta sukkerløsningen av varmen og hell den sakte i eggeplommene mens du fortsetter å piske. Pisk eggeplommeblandingen til den har tredoblet i volum og er helt avkjølt.
- 3Når alle tre blandingene er klare, vend inn en tredjedel av marengsen forsiktig i eggeplommeblandingen. Deretter vender du forsiktig eggeplommeblandingen tilbake i den resterende marengsen i to like deler. Rett før det er helt blandet, begynner du å vende inn den piskede fløten. Fortsett å vende forsiktig til alt er godt blandet. Fordel jevnt i en 43 x 30 cm (17 x 12 tommer) jelly-roll form. Sett i fryseren til den er fast.