Reker og kamskjell med hvit bønne- og urte-saus

Reker og kamskjell med hvit bønne- og urte-saus

oppskrift på reker og kamskjell servert med en smakfull hvit bønne- og urte-saus, perfekt som forrett eller lett hovedrett

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/3 kopp finhakket løk
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1/4 kopp tørr hvitvin
  • 1/4 kopp ferske persilleblader, godt pakket
  • 1/4 kopp ferske basilikumblader, godt pakket
  • 1 kopp drenert og skylt cannellini (hvite) bønner
  • 1/4 kopp kyllingkraft
  • 10 mellomstore reker (ca. 170 gram), skrellet og renset
  • 1/4 pund bay scallops

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten kjele kok løk og hvitløk i 1 spiseskje olje på moderat lav varme, under omrøring, til løken er myk. Tilsett vinen og la blandingen småkoke til vinen er redusert til halvparten. Rør inn persille, basilikum, ½ kopp bønner og kyllingkraft, la det småkoke under omrøring i 1 minutt, og kjør det deretter glatt i en blender. I kjelen blander du puréen, resten av bønnene, salt og pepper etter smak, og lar det småkoke i 2 minutter.
  2. 2I en stekepanne, helst non-stick, varmer du opp resten av oljen (1 spiseskje) på moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Stek rekene, krydret med salt og pepper, i 1 ½ til 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomkokte. Bruk en hullsleiv til å overføre rekene til en tallerken og hold dem varme. Tilsett kamskjellene i pannen og stek dem under omrøring i 1 til 2 minutter, eller til de er gjennomkokte. Fordel bønnesausen i to grunne skåler og legg skalldyrene oppå.