
Sjokoladebeskjettkaker
Lær hvordan du lager deilige sjokolademelding-kjeks med personlig preg. En enkel oppskrift som passer for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 1/4 kopper hvetemel
- 2. 1/4 kopp usøtet kakaopulver, pluss mer til å støve med
- 3. 1 teskje bakepulver
- 4. 1/2 teskje malt kanel
- 5. 1/4 teskje salt
- 6. 2 staver (1 kopp) usaltet smør, myknet
- 7. 1 kopp godt pakket brunt sukker
- 8. 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 9. 1 stort egg
- 10. Melis, til dekorasjon
- 11. Rosa smørkrem, oppskrift følger, valgfritt
- 12. Smeltet hvit sjokolade, til å dryppe, valgfritt
- 13. 4 kopper melis
- 14. 2 staver (1 kopp) usaltet smør, myknet
- 15. 1/4 kopp kremfløte
- 16. 3 dråper rød flytende matfarge
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Spesialutstyr: hjerteformet kakeutstikker, alfabetstensiler, pinsett og en liten pensel
- 33. Bland mel, kakaopulver, bakepulver, kanel og salt i en bolle. Visp sammen og sett til side.
- 44. I bollen på en elektrisk mikser, pisk smør og brunt sukker til det er luftig. Tilsett vanilje og egg, og pisk til det er godt blandet. Tilsett mel- og kakaoblandingen i 2 eller 3 omganger, og bland godt etter hver gang. Legg deigen i en stor, lufttett plastpose og trykk den litt flat med hånden. Lukk posen og sett den i kjøleskapet i 2 timer.
- 55. For å steke kakene, forvarm ovnen til 175°C (350°F). Legg et bakepapir eller en silikonmatte på et stekebrett. Dryss litt kakaopulver på en arbeidsflate.
- 66. Ta deigen ut av posen og legg den på den kakaopulver-dryssede overflaten i 5 til 10 minutter. Kjevle ut til ca. 0,6 cm tykkelse og bruk en hjerteformet utstikker til å stikke ut kakene. Du må samle og kjevle ut deigen flere ganger etter behov. Legg kakene på det forberedte stekebrettet og stek til de er faste, men ikke brune, i ca. 12 minutter. La dem avkjøle helt.
- 77. For å dekorere kakene med stensilerte bokstaver, rosa smørkrem eller smeltet sjokolade: Plasser stensiler på de avkjølte kakene og legg små stykker av restpapir på eventuelle områder av kakene som er eksponert. Sikt litt melis over stensilene. Fjern forsiktig papir og stensiler med pinsett, og pass på å ikke miste melis når du fjerner dem. Bruk en liten pensel til å rette opp eventuelle feil.
- 88. For de resterende kakene, kan du pynte med rosa smørkrem hvis ønskelig, eller dryppe med smeltet hvit sjokolade. Plasser kakene på et fat eller i en kurv og gi dem til din kjære! (Ikke stable kakene.)
- 99. Tilsett melis, smør, kremfløte og matfarge i bollen på en elektrisk mikser og pisk til det er lyst og luftig.