Peanøttkyllinggumbo

Peanøttkyllinggumbo

Lær hvordan du lager en deilig peanutty chicken gumbo med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varm og mettende hovedrett, rik på smaker og næringsstoffer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 pund kyllingbiter
  • 1 hvit løk, hakket
  • 1 spiseskje fersk ingefær, finhakket
  • 1 teskje salt
  • 2 kopper vann
  • 1/2 kopp naturlig peanøttsmør
  • 2 spiseskjeer tomatsaus
  • 2 kopper kyllingkraft
  • 2 kopper frossen okra
  • 2 tomater, hakket
  • 1 søtpotet, i terninger
  • 1 teskje rød pepperflak
  • 1 teskje tørket timian

Fremgangsmåte

  1. 1Dypp kyllingen i saltet vann; la den renne av og skyll den.
  2. 2Bland kylling, løk, ingefær og salt i en stor stekepanne; hell i 2 kopper vann. Kok opp væsken; skru ned varmen til middels og la det småkoke i 15 minutter.
  3. 3Visp peanøttsmør og ½ kopp av væsken fra pannen sammen i en bolle; rør det inn i væsken i pannen.
  4. 4Rør inn tomatsaus i peanøttsmørblandingen i pannen. Tilsett buljong, okra, tomater, søtpotet, rød pepperflak og timian; kok opp. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt og sausen er litt tykkere, ca. 25 til 30 minutter.