Peanøttkyllinggumbo
Lær hvordan du lager en deilig peanutty chicken gumbo med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varm og mettende hovedrett, rik på smaker og næringsstoffer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 pund kyllingbiter
- 1 hvit løk, hakket
- 1 spiseskje fersk ingefær, finhakket
- 1 teskje salt
- 2 kopper vann
- 1/2 kopp naturlig peanøttsmør
- 2 spiseskjeer tomatsaus
- 2 kopper kyllingkraft
- 2 kopper frossen okra
- 2 tomater, hakket
- 1 søtpotet, i terninger
- 1 teskje rød pepperflak
- 1 teskje tørket timian
Fremgangsmåte
- 1Dypp kyllingen i saltet vann; la den renne av og skyll den.
- 2Bland kylling, løk, ingefær og salt i en stor stekepanne; hell i 2 kopper vann. Kok opp væsken; skru ned varmen til middels og la det småkoke i 15 minutter.
- 3Visp peanøttsmør og ½ kopp av væsken fra pannen sammen i en bolle; rør det inn i væsken i pannen.
- 4Rør inn tomatsaus i peanøttsmørblandingen i pannen. Tilsett buljong, okra, tomater, søtpotet, rød pepperflak og timian; kok opp. Skru ned varmen til middels og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt og sausen er litt tykkere, ca. 25 til 30 minutter.