
Kål med sautert eple og løk
oppskrift på smakfull kål med sautert eple og løk, perfekt som forrett eller tilbehør. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 Granny Smith-apple
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 middels stor løk, kuttet i 1/4-tommers båter
- 1/4 teskje karri pulver
- 450 g grønnkål, fjernet stive stilker og ribber, og bladene grovhakket
- 1/2 kopp vann
Fremgangsmåte
- 1Skrell, del opp i fire deler og fjern kjernen fra eplet, deretter skjær det i 1/4-tommers tykke båter. Varm opp olje i en 5-liters kjele over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek løk, rør av og til, til den er gyllen. Tilsett eple og karri, og stek under omrøring til eplet nesten er mørt, omtrent 2 minutter. Tilsett grønnkål og vann, og kok under lokk, rør av og til, til grønnkålen er mør, og mesteparten av væsken har fordampet, omtrent noen minutter.
- 2Skrell, del opp i fire deler og fjern kjernen fra eplet, deretter skjær det i 1/4-tommers tykke båter.
- 3Varm opp olje i en 5-liters kjele over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek løk, rør av og til, til den er gyllen. Tilsett eple og karri, og stek under omrøring til eplet nesten er mørt, omtrent 2 minutter.
- 4Tilsett grønnkål og vann, og kok under lokk, rør av og til, til grønnkålen er mør, og mesteparten av væsken har fordampet, omtrent noen minutter.
- 5Krydre med salt.
- 6Krydre med salt.