Grillede, sprellete reker med Sriracha- og sitrongresssmør

Grillede, sprellete reker med Sriracha- og sitrongresssmør

oppskrift på grillede scampi med sriracha-lemongrass smør - en smakfull og enkel forrett for sommerfesten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 16 reker eller jumbo-reker (størrelse U-15) i skallet, helst med hodet på
  • 2. 8 spiseskjeer usaltet smør (1 stang), myknet
  • 3. 1 spiseskje sriracha
  • 4. 2 spiseskjeer finhakket sitrongress (bare den indre bulb, fra 2 stilker)
  • 5. 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 6. 1 teskje finhakket ingefær
  • 7. 1 teskje finhakket Serrano-chili
  • 8. 1 teskje malt gurkemeie
  • 9. 1 teskje fiskesaus
  • 10. 1 spiseskje limesaft, pluss limebåter til pynt
  • 11. En klype salt
  • 12. Rapsolje til pensling
  • 13. Grillet naan, limebåter og koriander til servering

Fremgangsmåte

  1. 11. På et skjærebrett, bruk en kjøkkensaks eller en skarp paringskniv til å skjære rekene langs med skallet, langs oversiden omtrent 2,5 centimeter under hodet, og press dem flate. Trekk ut og kast den langsgående tarmkanalen. I en liten mikrobølgesikker bolle, bland det myke smøret med sriracha, sitrongress, hvitløk, ingefær, gurkemeie, fiskesaus og limesaft, og krydre med salt. Varm opp i mikrobølgeovnen på høy effekt i ca. 5 sekunder, bare til smøret er mykt nok til å børstes ut, men ikke smeltet. Tenn opp grillen og pensle risten med olje. Plasser rekene i en sammenleggbar grillkurv, med skallet ned, og pensle med olje og krydre med salt. Børst lett med noe av smøret. Grill rekene med skallet ned til de er lett brent, ca. 2 minutter. Pensle rekene med mer av smøret, snu dem og grill til de er lett brent og gjennomkokte, ca. 2 minutter til. Overfør rekene til tallerkener og server med resten av smøret, naan, limebåter og koriander. Server umiddelbart.
  2. 22. På et skjærebrett, bruk en kjøkkensaks eller en skarp paringskniv til å skjære rekene langs med skallet, langs oversiden omtrent 2,5 centimeter under hodet, og press dem flate. Trekk ut og kast den langsgående tarmkanalen.
  3. 33. I en liten mikrobølgesikker bolle, bland det myke smøret med sriracha, sitrongress, hvitløk, ingefær, gurkemeie, fiskesaus og limesaft, og krydre med salt. Varm opp i mikrobølgeovnen på høy effekt i ca. 5 sekunder, bare til smøret er mykt nok til å børstes ut, men ikke smeltet.
  4. 44. Tenn opp grillen og pensle risten med olje. Plasser rekene i en sammenleggbar grillkurv, med skallet ned, og pensle med olje og krydre med salt. Børst lett med noe av smøret. Grill rekene med skallet ned til de er lett brent, ca. 2 minutter. Pensle rekene med mer av smøret, snu dem og grill til de er lett brent og gjennomkokte, ca. 2 minutter til. Overfør rekene til tallerkener og server med resten av smøret, naan, limebåter og koriander. Server umiddelbart.