
Grillede, sprellete reker med Sriracha- og sitrongresssmør
oppskrift på grillede scampi med sriracha-lemongrass smør - en smakfull og enkel forrett for sommerfesten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 16 reker eller jumbo-reker (størrelse U-15) i skallet, helst med hodet på
- 2. 8 spiseskjeer usaltet smør (1 stang), myknet
- 3. 1 spiseskje sriracha
- 4. 2 spiseskjeer finhakket sitrongress (bare den indre bulb, fra 2 stilker)
- 5. 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 6. 1 teskje finhakket ingefær
- 7. 1 teskje finhakket Serrano-chili
- 8. 1 teskje malt gurkemeie
- 9. 1 teskje fiskesaus
- 10. 1 spiseskje limesaft, pluss limebåter til pynt
- 11. En klype salt
- 12. Rapsolje til pensling
- 13. Grillet naan, limebåter og koriander til servering
Fremgangsmåte
- 11. På et skjærebrett, bruk en kjøkkensaks eller en skarp paringskniv til å skjære rekene langs med skallet, langs oversiden omtrent 2,5 centimeter under hodet, og press dem flate. Trekk ut og kast den langsgående tarmkanalen. I en liten mikrobølgesikker bolle, bland det myke smøret med sriracha, sitrongress, hvitløk, ingefær, gurkemeie, fiskesaus og limesaft, og krydre med salt. Varm opp i mikrobølgeovnen på høy effekt i ca. 5 sekunder, bare til smøret er mykt nok til å børstes ut, men ikke smeltet. Tenn opp grillen og pensle risten med olje. Plasser rekene i en sammenleggbar grillkurv, med skallet ned, og pensle med olje og krydre med salt. Børst lett med noe av smøret. Grill rekene med skallet ned til de er lett brent, ca. 2 minutter. Pensle rekene med mer av smøret, snu dem og grill til de er lett brent og gjennomkokte, ca. 2 minutter til. Overfør rekene til tallerkener og server med resten av smøret, naan, limebåter og koriander. Server umiddelbart.
- 22. På et skjærebrett, bruk en kjøkkensaks eller en skarp paringskniv til å skjære rekene langs med skallet, langs oversiden omtrent 2,5 centimeter under hodet, og press dem flate. Trekk ut og kast den langsgående tarmkanalen.
- 33. I en liten mikrobølgesikker bolle, bland det myke smøret med sriracha, sitrongress, hvitløk, ingefær, gurkemeie, fiskesaus og limesaft, og krydre med salt. Varm opp i mikrobølgeovnen på høy effekt i ca. 5 sekunder, bare til smøret er mykt nok til å børstes ut, men ikke smeltet.
- 44. Tenn opp grillen og pensle risten med olje. Plasser rekene i en sammenleggbar grillkurv, med skallet ned, og pensle med olje og krydre med salt. Børst lett med noe av smøret. Grill rekene med skallet ned til de er lett brent, ca. 2 minutter. Pensle rekene med mer av smøret, snu dem og grill til de er lett brent og gjennomkokte, ca. 2 minutter til. Overfør rekene til tallerkener og server med resten av smøret, naan, limebåter og koriander. Server umiddelbart.