
Krydret syrlig kirsebærchutney
oppskrift på en smakfull spicy tart cherry chutney. perfekt som tilbehør til kjøttretter eller ost. enkel å lage, og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 stor appelsin
- 3 kopper ferske eller frosne utkjernede syrlige kirsebær (ca. 2 pint ferske, sortert)
- 1 kopp hakket løk
- 1/2 kopp hakket grønn paprika
- 1/2 kopp hakket rød paprika
- 1/3 kopp pakket brunt sukker
- 1/4 kopp balsamicoeddik
- 2 teskjeer finhakket, skrelt fersk ingefærrot
- 1/4 teskje tørkede hete rød pepperflak
- 1/2 teskje malt kardemomme
- 1/2 teskje tørket mynte, smuldret
- 1/4 teskje malt allehånde
- 1/2 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Med en grønnsaksskreller fjern to 2-tommers striper med appelsinskall og skjær dem i fine juliennestrimler, og la appelsinen være til annet bruk. I en tykkbunnet kjele rører du sammen alle ingrediensene og lar det koke opp. La det småkoke, rør av og til (rør oftere mot slutten av koketiden), i omtrent 50 minutter, eller til det er tykt og sirupsaktig. La chutneyen avkjøle. Oppbevar chutneyen, dekket og kjølig, i 3 uker.