Gresk-inspirert rekesalat på en seng av babyspinat

Gresk-inspirert rekesalat på en seng av babyspinat

Oppdag en frisk og smakfull gresk-inspirert salat med reker på en seng av babyspinat. Perfekt for en lett sommermiddag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund rå reker (26 til 30 per kilo), skrelte
  • Olivenolje etter smak
  • Salt og pepper etter smak
  • Sukker etter smak
  • 2 mellomstore tomater, skåret i middels terninger
  • 1/2 kopp smuldret fetaost
  • 1/2 kopp uten stein og grovhakket Kalamata- eller andre svarte oliven
  • 1 teskje tørket oregano
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 4 teskjeer rødvinseddik
  • 1 (280 grams) pakke ferdigvasket babyspinatblader

Fremgangsmåte

  1. 1Trekk reker på metallspyd (eller bambusspyd som har blitt bløtlagt i vann i 15 minutter). Pensle begge sider med olje og krydre med salt, pepper og et lett dryss sukker.
  2. 2Varm opp gassgrillen med alle brennere på fullt, til den er helt forvarmet, ca. 10 til 15 minutter. Bruk en stålbørste til å rengjøre grillristen, og pensle deretter lett med olje. Lukk lokket og la den bli varm igjen. Grill rekene til de er gjennomstekte og har brune, flekkete områder, ca. 2 minutter på hver side.
  3. 3I mellomtiden blander du i en middels stor bolle tomater, ost, oliven, oregano, 2 ss olivenolje og 2 ts eddik. Ta rekene av spydet og tilsett dem i bollen. Vend forsiktig ingrediensene slik at de blir dekket. Sett til side. (Kan lages en time eller så i forveien.)
  4. 4Når retten er klar til servering, drypper du resten av oljen over spinaten i en stor bolle, sammen med et generøst dryss salt og pepper. Vend godt for å blande. Tilsett de resterende 2 ts eddik og vend igjen. Fordel spinaten på 4 store tallerkener. Topp med en porsjon rekeblanding.