
Gresk-inspirert rekesalat på en seng av babyspinat
Oppdag en frisk og smakfull gresk-inspirert salat med reker på en seng av babyspinat. Perfekt for en lett sommermiddag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund rå reker (26 til 30 per kilo), skrelte
- Olivenolje etter smak
- Salt og pepper etter smak
- Sukker etter smak
- 2 mellomstore tomater, skåret i middels terninger
- 1/2 kopp smuldret fetaost
- 1/2 kopp uten stein og grovhakket Kalamata- eller andre svarte oliven
- 1 teskje tørket oregano
- 1/4 kopp olivenolje
- 4 teskjeer rødvinseddik
- 1 (280 grams) pakke ferdigvasket babyspinatblader
Fremgangsmåte
- 1Trekk reker på metallspyd (eller bambusspyd som har blitt bløtlagt i vann i 15 minutter). Pensle begge sider med olje og krydre med salt, pepper og et lett dryss sukker.
- 2Varm opp gassgrillen med alle brennere på fullt, til den er helt forvarmet, ca. 10 til 15 minutter. Bruk en stålbørste til å rengjøre grillristen, og pensle deretter lett med olje. Lukk lokket og la den bli varm igjen. Grill rekene til de er gjennomstekte og har brune, flekkete områder, ca. 2 minutter på hver side.
- 3I mellomtiden blander du i en middels stor bolle tomater, ost, oliven, oregano, 2 ss olivenolje og 2 ts eddik. Ta rekene av spydet og tilsett dem i bollen. Vend forsiktig ingrediensene slik at de blir dekket. Sett til side. (Kan lages en time eller så i forveien.)
- 4Når retten er klar til servering, drypper du resten av oljen over spinaten i en stor bolle, sammen med et generøst dryss salt og pepper. Vend godt for å blande. Tilsett de resterende 2 ts eddik og vend igjen. Fordel spinaten på 4 store tallerkener. Topp med en porsjon rekeblanding.