
Fullkorn bananmuffins
Lær hvordan du lager deilige fullkorn bananmuffins. En enkel oppskrift for en sunn og næringsrik frokost eller mellommåltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
frokost
Ingredienser
- 3/4 kopp fullkornspastrymel
- 1/2 kopp fullkornsmel
- 1 kopp havregryn
- 1/4 kopp sukker
- 1 spiseskje bakepulver
- 1/2 teskje salt
- 3/4 kopp rosiner
- 1/2 kopp fettfri naturell yoghurt
- 1/4 kopp lett rømme
- 1/4 kopp usøtet eplesaus
- 1/4 kopp lønnesirup
- 2 teskjeer eggehvite
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 3 små modne bananer, moste
- 1/4 kopp hakkede pekannøtter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Smør en muffinsform med 12 hull.
- 2I en stor bolle, visp sammen fullkornsmel, havregryn, sukker, bakepulver og salt. Rør inn rosiner. I en annen bolle, bland sammen yoghurt, rømme, eplesaus, lønnesirup, eggehviter, vanilje og bananer. Hell yoghurtblandingen i melblandingen, og rør forsiktig til det akkurat er blandet. Fordel røren i muffinsformene. Strø en teskje hakkede pekannøtter over hver muffins.
- 3Stek muffinsene i den forvarmede ovnen i 15 til 20 minutter. Ta dem ut av ovnen, og la dem avkjøle på en rist.