Vårløk- og koriandrepannekaker

Vårløk- og koriandrepannekaker

Lær hvordan du lager deilige scallion cilantro pannekaker med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller frokost, full av smak og friskhet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1/3 kopp soyasaus
  • 2 spiseskjeer riseddik (uten smakstilsetning)
  • 3/8 teskje asiatisk sesamolje
  • 1 teskje sesamfrø, ristet
  • 3/4 kopp hvetemel
  • 1/4 kopp risemel (ikke fra søt ris)*
  • Lett avrundet 1/2 teskje salt
  • 1 helt stort egg
  • 1 stort eggeplomme
  • 1 kopp vann
  • 1 liten fersk grønn thai- eller serranos chili, finhakket
  • 1/8 teskje svart pepper
  • 1/8 teskje asiatisk sesamolje
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 4 vårløk (bare den lyse og mørke grønne delen), diagonalt skåret i 3,8 cm lange biter
  • 1/4 kopp løst pakket små ferske korianderblader

Fremgangsmåte

  1. 1Lag sausaus: Rør sammen soyasaus, eddik og olje i en bolle, og rør inn sesamfrø.
  2. 2Rør sammen soyasaus, eddik og olje i en bolle, og rør inn sesamfrø.
  3. 3Lag pannekaker: Visp sammen mel, salt, hele egg, eggeplomme, vann, chili, pepper og sesamolje i en bolle (røren vil bli tynn). Varm opp 3/4 teskje vegetabilsk olje i en 20 cm non-stick panne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Hell i 1/3 kopp røre, og strø over en fjerdedel av vårløk og en fjerdedel av korianderblader, og trykk forsiktig ned i pannekaken. Stek pannekaken til undersiden er lys gylden, ca. 2 minutter. Vend pannekaken og stek til vårløken er lett brunet, ca. 1 minutt, og legg den deretter på kjøkkenpapir. Lag 3 nye pannekaker på samme måte, og tilsett mer olje i pannen hver gang (det kan bli noe rester av røre).
  4. 4Visp sammen mel, salt, hele egg, eggeplomme, vann, chili, pepper og sesamolje i en bolle (røren vil bli tynn). Varm opp 3/4 teskje vegetabilsk olje i en 20 cm non-stick panne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende. Hell i 1/3 kopp røre, og strø over en fjerdedel av vårløk og en fjerdedel av korianderblader, og trykk forsiktig ned i pannekaken. Stek pannekaken til undersiden er lys gylden, ca. 2 minutter. Vend pannekaken og stek til vårløken er lett brunet, ca. 1 minutt, og legg den deretter på kjøkkenpapir. Lag 3 nye pannekaker på samme måte, og tilsett mer olje i pannen hver gang (det kan bli noe rester av røre).
  5. 5Overfør pannekakene til et skjærebrett og del hver i 8 båter. Server varme eller romtempererte