Ribeye med senneps- og ølpanering

Ribeye med senneps- og ølpanering

Lær hvordan du lager saftig rib-eye med en smakfull sennep-øl saus. En enkel oppskrift på en deilig hovedrett for kjøttelskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 benfrie rib-eye biffer
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 1 middels sjalottløk, finhakket
  • 1 kopp lager- eller pilsnerøl eller kyllingkraft
  • 1 spiseskje grovkornet sennep
  • 2 spiseskjeer usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1Tørk av biffene med kjøkkenpapir og krydre godt med salt og nykvernet svart pepper. Varm opp oljen i en tung, støpejernsgryte over middels varme til den akkurat begynner å ryke.
  2. 2Legg biffene i gryten og brun dem godt uten å røre, i omtrent 3 til 4 minutter. Snu dem og gjenta til de er godt brune, ca. 3 minutter til for medium-rare. Ta dem ut og legg dem på et skjærebrett, dekk med aluminiumsfolie, og la dem hvile i 5 minutter.
  3. 3I mellomtiden setter du gryten tilbake på komfyren, tilsetter sjalottløk og lar det koke til det er mykt, ca. 1 minutt. Rør inn ølen og la det koke til det har redusert litt, ca. 1 minutt. Rør inn eventuelle kjøttsaft og sennep. Ta gryten av varmen og tilsett smør. Rør eller rist gryten forsiktig for å smelte smøret og blande det inn. Krydre med salt og pepper etter smak, og legg biffene på serveringsfat. Hell sausen over biffene og server umiddelbart.