Speltspaghetti, cherrytomater og bakt ricotta

Speltspaghetti, cherrytomater og bakt ricotta

Lær hvordan du lager en smakfull og sunn spelt spaghetti med friske tomater og baked ricotta. Perfekt for en rask og næringsrik hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Olivenolje
  • 2. 1/2 bunt fersk timian (ca. 14 gram)
  • 3. 4 fedd hvitløk
  • 4. 1/2–1 fersk rød chili
  • 5. 1 sitron
  • 6. 450 gram blandede cherrytomater på stilk
  • 7. 225 gram ricotta salata av beste kvalitet
  • 8. 310 gram tørket speltpasta (spagetti)
  • 9. 4 never ruccola
  • 10. Valgfritt: balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C. Hell 3 spiseskjeer olje i en liten bolle. Skyv timianbuketten under en varm vannkran i 3 sekunder for å vekke den, rist av vannet og plukk bladene av stilkene over oljen. Skrell hvitløken, og skjær den i tynne skiver sammen med chilien, og ha det i bollen. Riv sitronskallet fint, tilsett en klype havsalt og svart pepper, og bland godt. Legg cherrytomatene i en ildfast form på ca. 30 x 40 cm. Gni den smakstilsettede oljen over ricottaen og plasser den midt i formen, og gni deretter den resterende oljen forsiktig over tomatene. Tilsett en skvett vann i formen, sett den i ovnen, og stek i 45 minutter, før du tar den ut. Når det gjenstår 10 minutter, kok spaghetti i en stor kjele med kokende, saltet vann etter pakkens anvisninger. Ta ricottaen ut av formen, og rist av tomatene fra stilkene, kast stilkene. Tilsett en halv kopp pastavann i formen, og rist forsiktig for å løsne den klissete godheten fra bunnen. Sil av spaghettien og vend den rett i formen med en skvis sitronsaft, smak til med salt og pepper, og fordel ricottaen over. Strø over ruccola, vend godt sammen, og server. Min kone liker dette med en liten skvett balsamico også.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175°C. Hell 3 spiseskjeer olje i en liten bolle. Skyv timianbuketten under en varm vannkran i 3 sekunder for å vekke den, rist av vannet og plukk bladene av stilkene over oljen. Skrell hvitløken, og skjær den i tynne skiver sammen med chilien, og ha det i bollen. Riv sitronskallet fint, tilsett en klype havsalt og svart pepper, og bland godt. Legg cherrytomatene i en ildfast form på ca. 30 x 40 cm. Gni den