Grillet kveitefiskesandwich med tartarsaus

Grillet kveitefiskesandwich med tartarsaus

oppskrift på grillede halibutfiskesandwicher med hjemmelaget tartarsaus. Perfekt for en frisk sommerlunsj eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 til 1 1/2 pund fersk hellefisk, delt i 4 porsjoner, 4 til 6 unser hver, 2,5 cm tykke
  • Grønnsaks- eller olivenolje, til å dryppe over
  • 2 teskjeer Old Bay-krydder, funnet nær sjømatdisk i de fleste butikker
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 2 spiseskjeer smør, smeltet
  • 1/2 sitron, presset
  • 1 kopp majones eller lett majones
  • 2 spiseskjeer søt sylteagurk relish
  • 1 dill- eller halv-syrlig sylteagurk, finhakket
  • 2 spiseskjeer finhakket løk
  • 2 spiseskjeer fersk hakket dill
  • 10 stilker fersk gressløk, hakket eller 2 tynne vårløk, skivet
  • 1/2 sitron, presset
  • Noen dråper cayennepepper-saus
  • 4 sprø rundstykker, delt
  • 1 stor moden tomat, skivet
  • 4 blader grønn salat eller Boston-salat
  • Aspargessalat, oppskrift følger
  • 1 pose gourmetchips, foretrukket merke Terra chips i Yukon Gold Løk og Hvitløk-smak
  • 1 liten sjalottløk eller 1/2 stor sjalottløk, finhakket
  • 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje, ca. etter eget skjønn
  • 1 pund asparges, tynne skudd
  • 2 endive, kjernet og tynnhakket
  • 1/2 liten rød paprika, hakket
  • 1/2 pund farfalle (båndpasta), kokt til al dente og avkjølt
  • 1/2 kopp frosne erter
  • 1/4 kopp hakket flatbladpersille, et par nevefulle
  • 3 spiseskjeer hvitvinseddik
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm nonstick- eller godt innarbeidet støpejerngrillpanne på middels høy varme. Drypp halibuttbiter med olje, og krydre med Old Bay, salt og pepper. Grill på en varm panne i 4 eller 5 minutter på hver side. Plasser smør i en liten skål og tilsett saften av 1/2 sitron. Bland alle ingrediensene til tartarsausen i en liten bolle. Rist lett brødene på grillpannen etter at fisken er tatt av. For å montere, pensle bunnen og fisken med sitron-smør. Legg tomat og salat på fisken, og smør toppene på brødene med tartarsaus. Deretter serveres det hele. Server med aspargessalat og fancy chips.
  2. 2Varm sjalottløk og olje i en mikrobølgesikker dekkeskål i 30 sekunder, eller i en liten panne på komfyren på middels lav varme i 5 minutter. La oljen avkjøles til romtemperatur. Hold en aspargesstang i hver ende og knekk den. Stangen knekker der de myke toppene møter de seige bunnene. Still den brukne stangen opp med en bunt rensede asparges. Kutt stengene langs linjen av den brukne stangen. Forhåndskok aspargestoppene i 1 tomme (ca. 2,5 cm) kokende vann, dekket, i 3 til 5 minutter. Avkjøl under kaldt rennende vann og la renne av. Kutt aspargesen i 1-tommers biter i en vinkel, og ha dem i en bolle. Bland den hakkede, kokte aspargesen med revet endiv, rød paprika, kokt pasta, grønne erter og hakket persille. Ertene vil tine mens du vender salaten. Hell eddik i en liten bolle og visp inn den avkjølte sjalottløk-oljen. Hell dressingen over salaten og vend forsiktig. Krydre med salt og pepper etter smak, og vend igjen.
  3. 3Antall porsjoner: 4
  4. 4Forberedelsestid: 10 minutter
  5. 5Kokingstid: 20 minutter, overlappende, inkludert pasta
  6. 6Enkel å lage: ja