
Panne-stekte lammekoteletter med harissa
Lær hvordan du lager deilige pan-fried lamb chops krydret med harissa. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull hovedrett. Perfekt for helårsmiddagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 røde paprikaer
- 1 teskje spisskummenfrø
- 1 spiseskje korianderfrø
- 1 teskje karawayfrø
- 1 hvitløksfedd
- 2 små ferske røde chili, hakket
- 1 teskje kosher-salt
- 3 spiseskjeer ekstra jomfroliv olje
- 1/2 sitron, presset
- Bulgur salat, oppskrift følger
- Ekstra jomfrolivolje
- 6 doble lammekoteletter, renset
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- Koriander
- 2 1/2 kopper kokende vann
- 1 kopp mediumkornet bulgur
- 1/2 sitron, presset
- Kosher-salt
- 1 kopp tørkede fiken
- 1 spiseskje honning
- 1 teskje sitronsaft
- 1/4 kopp varmt vann
- 1/2 kopp røkte mandler
- 1/2 kopp hakket grønn løk
- 1/2 kopp hakkede korianderblader
- 1/2 kopp hakket fersk flatbladpersille
- 1/2 kopp hakket fersk mynte
- 2 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje
- Nykvernet svart pepper
- Sitronjuice, etter behov
Fremgangsmåte
- 1Over åpen flamme, plasser 2 røde paprika. La dem steke til de er forkullede. Pakk dem inn i plastfolie og la dem hvile i 10 minutter. Skrap av den forkullede skinnet fra paprikaene.
- 2Samle spisskummen, koriander og karve i en liten stekepanne og rør dem lett i lav varme til de begynner å dufte. Mal dem deretter til pulver i en krydderkvern eller en ren kaffekvern. Legg paprikaene i en food processor sammen med krydderne, hvitløk, chili, salt, olivenolje og sitronsaft, og puls til en jevn puré.
- 3Drypp olivenolje over lammekotelettene på begge sider og krydre med salt og pepper. Legg kotelettene på en grillpanne som er forvarmet til middels høy varme. Stek i 8 ½ minutter på hver side for medium-rare. Server kotelettene med harissa og bulgursalat. Pynt med koriander.
- 4Rist bulgur i en tørr panne på middels lav varme i 5 minutter, og tilsett saften av ½ sitron. Hell kokende vann over bulguren i en middels stor bolle. Rør inn ½ teskje salt. Dekk til med plastfolie og la det stå til bulguren har absorbert all væske og er myk, ca. 15–20 minutter. I en liten bolle, bland fiken, honning, 1 teskje sitronsaft og ¼ kopp varmt vann, og dekk til med plastfolie. La det stå i 10–20 minutter.
- 5Rør opp bulguren med en gaffel og bland inn silte fiken og mandler. Tilsett hakket vårløk, koriander, persille, mynte og olivenolje. Krydre med salt, pepper og sitronsaft etter smak. Rør godt sammen.