Bryst av storfe langsomt braisert med stekte reker og maisgrøt

Bryst av storfe langsomt braisert med stekte reker og maisgrøt

Lær å lage møre short ribs med sprøstekte reker og kremete grits. En perfekt kombinasjon for en smakfull hovedrett som imponerer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 115 gram storfe short rib
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 115 gram mirepoix (like deler hakket selleri, gulrøtter og løk)
  • 1 kopp rødvin
  • 60 gram storfekraft
  • 1/2 kopp hvite grits, malt på stein
  • 60 gram kremost eller mascarpone
  • 2 ss skivet grønn løk
  • 60 gram druekjerneolje
  • 60 gram grønne bønner
  • 4 jumbo reker (størrelse 16/20), skrellet og renset
  • 60 gram geitost

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader F.
  2. 2Varm opp en høyside stekepanne over middels høy varme. Strø storfekjøttet med salt og pepper, og brun kjøttet for å frigjøre fettet. Tilsett mirepoix og kok opp for å karamellisere grønnsakene. Deglaser med vinen og la det redusere. Tilsett storfekraften, og overfør deretter til ovnen og kok til det er mørt, ca. 3 timer.
  3. 3Kok opp grits i henhold til pakkens anvisninger, og bland inn kremost og grønn løk for å fullføre retten.
  4. 4Varm opp rapsolje i en stor stekepanne og stek grønne bønner og reker til de er gjennomkokte, ca. 5 minutter. Krydre med salt og pepper, og tilsett geitost.
  5. 5På et serveringsfat legger du en stripe med grits, plasserer short rib på ett område med litt av sausen fra bunnen av braseringspannen. Legg de grønne bønnene ved siden av short rib, og plasser rekene over de grønne bønnene. Server varm.