
Grillet belgisk endiv og blåmuggostgrateng
Oppdag en smakfull oppskrift på grilled belgian endive and blue cheese gratinée, perfekt som forrett for en elegant middag. En enkel og deilig rett med rik smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 6 hoder belgisk endiv, hver delt i 5 skiver på langs
- 2. 4 1/2 spiseskjeer olivenolje
- 3. 170 gram blåmuggost, smuldret
- 4. 2 spiseskjeer balsamicoeddik
- 5. 2 spiseskjeer hakket frisk persille
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm grillen (middels-høy varme) og også ovnen med grillfunksjon. Legg endivene i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle endivene med 4 spiseskjeer olje. Strø over salt og pepper. Grill til de er sprøtt møre, ca. 1 minutt på hver side. Legg dem tilbake på bakepapiret. Strø over ost. Sett under grillen til osten smelter og bobler, ca. 2 minutter. Overfør til et serveringsfat. Drypp med 1/2 spiseskje olje og litt eddik. Pynt med persille.




