
New York-steak med grønne pepperkorn og portvin
Lær hvordan du lager saftig ny york steak med grønn pepper og portvin. En smakfull rett perfekt for middagen. Enkel oppskrift og tips!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer hele hvite pepperkorn
- 2 spiseskjeer hele svarte pepperkorn
- 6 New York strip-biffer, ca. 280 gram hver
- Kosher-salt
- 2 spiseskjeer mandel- eller safflorolje
- 1 kopp portvin eller tørr sherry
- 1 kopp kremfløte
- 1/2 kopp brun kalvesjy
- 3 spiseskjeer usaltet smør, delt i små biter
- 3 spiseskjeer grønne Madagascar-pepperkorn
Fremgangsmåte
- 1Med baksiden av en tung kjele knuser du hvite og svarte pepperkorn. Fjern mest mulig fett fra biffene. Krydre med salt og knuste pepperkorn.
- 2Varm opp en stor, tung kjele. Hell i olje, og over høy varme, stek biffene i 4 minutter på hver side for medium sjeldne. Overfør kjøttet til et varmt fat og sett til side.
- 3Forsiktig kaster du ut fettet i pannen og deglaserer med portvin. La det småkoke til det er redusert til halvparten. Tilsett fløte og kalvefond, og fortsett å redusere til sausen er tykk nok til å dekke bakkanten av en skje. Visp inn smør, ett lite stykke av gangen. Krydre med salt etter smak.
- 4Plasser én biff på hver oppvarmet serveringsplate. Øs saus over biffene og dryss grønne pepperkorn jevnt over hver porsjon.





