Karibisk-inspirerte bønner og ris

Karibisk-inspirerte bønner og ris

Lær hvordan du lager autentisk caribbean-style beans and rice med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull og mettende hovedrett med karibiske krydder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 skiver røkt bacon eller 1 liten skinkeledd
  • 4 hvitløksfedd, grovhakket
  • 1 kopp tørkede røde kidneybønner, kokt opp og avkjølt, avrent
  • 5 kopper kaldt vann
  • 1 Scotch bonnet, delt i to og frø fjernet, eller 2 serranoserpiller
  • 1/4 teskje malt kanel
  • 1 boks kokosmelk (14 gram)
  • 4 vårløk, knust*
  • 2 kvister fersk timian
  • 1/4 teskje malt allehånde
  • 1 ss havsalt
  • 1 ts nykvernet svart pepper
  • 2 1/2 kopper langkornet ris, vasket og avrent

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en nederlandsk ovn eller en stor, dyp gryte på middels høy varme. Tilsett baconen i den varme gryten og kok til den er lett brunet på begge sider. Tilsett hvitløken og sautér til den er lett brunet. Ha de avdryppede bønnene sammen med kaldt vann i gryten med bacon og hvitløk, og kok opp på høy varme. Dekk til gryten, skru ned varmen til lav, og kok til bønnene er akkurat møre, omtrent én time. Tilsett chilipepper, kanel, kokosmelk, vårløk, timian, allehånde, salt og pepper, og kok opp igjen. Rør inn risen, og når blandingen har kokt opp igjen, rør godt, skru ned varmen til lav, dekk til og kok i 20 til 30 minutter, eller til risen er mør og har absorbert all væsken. La det hvile i 15 minutter før servering. Fjern timiankvistene og halvdelene av Scotch bonnet-pepperen, og server.