Kylling med sopp og tomater
oppskrift på saftig kylling med sopp og tomater. enkel å lage og perfekt for en smakfull middag. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 unse pancetta, fett trimmet og i terninger
- 2 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje
- 8 skinnløse kyllinglår (ca. 1,4 kg)
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 280 gram sjampinjong, delt i kvarte
- 1 middels stor løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 teskjeer finhakket fersk marjoram eller oregano
- En klype rød pepperflak, valgfritt
- 1 (425 gram) boks plommetomater (ca. 1 3/4 kopper)
- 1/3 kopp ferskrevet Parmesanost (ca. 28 gram)
- 2 spiseskjeer hakket flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Legg pancetta og 1 spiseskje av oljen i en stor stekepanne og kok over middels varme til pancettaen er sprø, ca. 3 minutter. Fjern pancettaen med en hullsleiv og sett oljen i pannen til side. Krydre kyllinglårene med salt og pepper, og legg dem med skinnsiden ned i pannen. Brun dem, i porsjoner om nødvendig, over høy varme i ca. 4 minutter på hver side. Overfør kyllingen til en tallerken.
- 3Tilsett en spiseskje olje og sopp i pannen og kok uten å røre til soppen begynner å bli brun, 2 til 3 minutter. Rist på pannen og fortsett å koke soppen til den er jevnt gyllenbrun, ca. 3 minutter til. Tilsett løk, hvitløk, merian og pepperflak; kok under omrøring og skrap bunnen av pannen med en tresleiv til det begynner å dufte. Knus tomatene med fingrene og tilsett dem i gryten; kok til de er brent rød. Rør inn tomatjuicen. La sausen småkoke. Legg kylling og pancetta tilbake i pannen og kok i ovnen til kjøttet er gjennomkokt og mørt, ca. 30 minutter til.
- 4Fordel kyllingen jevnt på 4 tallerkener, og dekk løst med aluminiumsfolie. Med en stor skje eller øse, skum av eventuelt fett fra overflaten av sausen og kast det. Rør inn osten og persillen i sausen, og smak til med salt og pepper. Hell sausen over kyllingen og server.