
Brødpudding
Lær hvordan du lager en smakfull bread pudding med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller søtt måltid til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1 brød gammelt, skivet hvitt brød
- 2. 4 spiseskjeer (1/2 stang) smør
- 3. 1/2 kopp gylne rosiner
- 4. 1 kopp sukker
- 5. 3 store egg, pisket
- 6. 2 kopper melk
- 7. 2 spiseskjeer vaniljeekstrakt
- 8. 1 teskje malt kanel
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C. Smør en 3-liters ildfast form med smør. Smør begge sider av brødskivene, legg dem på aluminiumsfolie, og sett dem i ovnen. Rist brødskivene på begge sider. Legg rosiner i en bolle med varmt vann for å få dem til å svulme opp. Dekk til, la dem trekke i 20 minutter, og sil av vannet. Bland sukker, egg, melk, vaniljeekstrakt og kanel godt. Bryt opp det ristet brødet og legg det i ildfastformen. Tilsett de silte rosinene. Hell eggeblandingen over brødet og rør forsiktig. Stek i 40 minutter. Server varm eller kald.