Risotto Milanese

Risotto Milanese

Lær hvordan du lager en autentisk risotto Milanese med safran. Perfekt for en smakfull hovedrett på en kveld du vil imponere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 kopper kyllingbuljong
  • 2. 1 kopp vann
  • 3. 1 liten løk
  • 4. 3 spiseskjeer usaltet smør
  • 5. 1 ½ kopper Arborio-ris
  • 6. ¼ kopp ferskrevet Parmesan
  • 7. ¼ teskje knuste safrantråder

Fremgangsmåte

  1. 11. I en kjele, kok opp buljong og vann, og hold det på et lett småkoke. Finhakk løk, og i en tung kjele på 2 1/2 til 3 liter, kok opp 2 spiseskjeer smør over middels varme, og rør av og til til løken er myk. Tilsett ris, og rør slik at den blir dekket av smør. Tilsett 1 kopp med småkokende buljongblandingen, og kok under konstant omrøring, mens du holder det på et lett småkoke, til væsken er absorbert. Fortsett å koke på lav varme, og tilsett buljongblanding litt etter litt, omtrent 1/2 kopp om gangen, mens du rører kontinuerlig og lar hver tilsetning bli absorbert før du tilsetter neste, til risen er mør, kremet i utseende, men fortsatt al dente, totalt ca. 18 minutter. (Det kan være igjen buljongblanding.) Rør inn parmesan, safran, resten av smøret, salt og pepper etter smak, og kok på lav varme til det er gjennomvarmt, ca. 3 minutter.