Sjokoladesaus
Lær hvordan du lager en deilig sjokoladesaus hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt til iskrem, kaker og dessert. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 8 unser semisøt sjokolade, for eksempel Valrhona Equatoriale, finhakket
- 2. 1 kopp kremfløte
- 3. 1/2 kopp lys mais sirup
Fremgangsmåte
- 11. Plasser sjokoladen i en metallskål. Bland fløte og mais sirup i en liten, tung, ikke-reaktiv kjele og la det småkoke. Hell væsken over sjokoladen og la det stå i 3 til 4 minutter, eller til sjokoladen har smeltet. Visp for å blande. La sausen avkjøle litt, og hell den deretter over i en bolle eller annen beholder. (Oppbevart i kjøleskapet, godt dekket, vil sausen holde i opptil 2 uker.) For å servere, varm sausen forsiktig opp i toppen av et dobbelkoker eller i mikrobølgeovnen.
- 22. Plasser sjokoladen i en metallskål.
- 33. Bland fløte og mais sirup i en liten, tung, ikke-reaktiv kjele og la det småkoke. Hell væsken over sjokoladen og la det stå i 3 til 4 minutter, eller til sjokoladen har smeltet. Visp for å blande. La sausen avkjøle litt, og hell den deretter over i en bolle eller annen beholder. (Oppbevart i kjøleskapet, godt dekket, vil sausen holde i opptil 2 uker.)
- 44. For å servere, varm sausen forsiktig opp i toppen av et dobbelkoker eller i mikrobølgeovnen.