Boston Brown Bread

Boston Brown Bread

Lær hvordan du lager tradisjonell boston brown bread med enkel oppskrift. Perfekt til frokost eller som tilbehør. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 ss usaltet smør til smøring
  • 2. 1 ½ kopper brødmjøl*
  • 3. 1 teskje natron
  • 4. ½ teskje salt
  • 5. ⅓ kopp mørk sirup
  • 6. 1 kopp melk
  • 7. ½ kopp tørkede currants eller rosiner
  • 8. *En spesialitet fra New England, brødmjøl er en blanding av sammalt hvete, rug og mais- eller johnnycake-mel. Det kan kjøpes ferdigblandet eller lages ved å blande like deler hvete- og rugmjøl med mais- eller johnnycake-mel.

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 325 grader.
  2. 22. Smør godt en puddingform på 1 kvart eller en kaffekanne på 1 pund. Bland mel, natron og salt i en bolle. Rør inn sirup og melk. Vend inn currantene.
  3. 33. Fyll formen eller kaffekannen med røre. Den skal fylle omtrent to tredjedeler. Dekk toppen med folie og knyt godt med en snor for å gjøre den lufttett.
  4. 44. Plasser formen i en dyp stekeplate og fyll på med kokende vann slik at det når halvveis opp på siden av formen.
  5. 55. Sett i den forvarmede ovnen og la den dampe i 2 timer, sjekk vannstanden etter 1 time. Tilsett mer kokende vann om nødvendig. Sjekk med en pinne; den skal komme ut ren når kaken er ferdig. Fjern snor og folie, og la den avkjøle i 1 time før den tas ut av formen.