Boston Brown Bread
Lær hvordan du lager tradisjonell boston brown bread med enkel oppskrift. Perfekt til frokost eller som tilbehør. Enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. 1 ss usaltet smør til smøring
- 2. 1 ½ kopper brødmjøl*
- 3. 1 teskje natron
- 4. ½ teskje salt
- 5. ⅓ kopp mørk sirup
- 6. 1 kopp melk
- 7. ½ kopp tørkede currants eller rosiner
- 8. *En spesialitet fra New England, brødmjøl er en blanding av sammalt hvete, rug og mais- eller johnnycake-mel. Det kan kjøpes ferdigblandet eller lages ved å blande like deler hvete- og rugmjøl med mais- eller johnnycake-mel.
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 325 grader.
- 22. Smør godt en puddingform på 1 kvart eller en kaffekanne på 1 pund. Bland mel, natron og salt i en bolle. Rør inn sirup og melk. Vend inn currantene.
- 33. Fyll formen eller kaffekannen med røre. Den skal fylle omtrent to tredjedeler. Dekk toppen med folie og knyt godt med en snor for å gjøre den lufttett.
- 44. Plasser formen i en dyp stekeplate og fyll på med kokende vann slik at det når halvveis opp på siden av formen.
- 55. Sett i den forvarmede ovnen og la den dampe i 2 timer, sjekk vannstanden etter 1 time. Tilsett mer kokende vann om nødvendig. Sjekk med en pinne; den skal komme ut ren når kaken er ferdig. Fjern snor og folie, og la den avkjøle i 1 time før den tas ut av formen.