Ostefjell

Ostefjell

oppskrift på cheese volcano, en morsom og smakfull rett med smeltet ost som imponerer både store og små. perfekt for fest og helg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 Roma-tomat
  • 2. 1 glass nachosausje/dip, helst avkjølt
  • 3. 1 pose blå maischips
  • 4. Svartbønner
  • 5. Hakkede tomater
  • 6. Syltejalapeñoringer
  • 7. Rødløk
  • 8. Friske korianderkvister
  • 9. Brokkolibuketter
  • 10. 4 teskjeer matgradig natriumcitratsalt (se Kok’s notat)
  • 11. 8 kopper revet meksikansk ostemiks (den ferdigrullede osten fungerer best på grunn av anti-klumpemidler)
  • 12. Omtrent 1/2 kopp sriracha (bruk mindre hvis dette blir for sterkt, men jeg likte varmen)

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: en rund plastplate til crudité, en væsketransportpumpe (se Kok’s Notat), en bundtform og en stor slow koker.
  3. 3Til vulkanen: Bruk en rund plastplate til crudité som base for vulkanen, og lag et lite hull i den stort nok til at slangen fra væsketransportpumpen kan gå gjennom.
  4. 4Før slangen fra pumpen gjennom hullet i platen.
  5. 5Vend en bundtform opp ned over platen, og før slangen opp gjennom hullet i bundtformen.
  6. 6Lag et hull i midten av tomathalvdelen, og sett tomaten med snittflaten opp i toppen av hullet i bundtformen, og trekk slangen opp gjennom hullet i tomaten.
  7. 7Trykk litt ned på tomaten for å tette hullet i bundtformen med slangen inni.
  8. 8"Mal" eller "fyll" sidene av bundtformen med osten, bruk en offset-spatel eller gummihansker.
  9. 9Legg deretter chipsene oppå hverandre rundt bundtformen, start flatt men vipp dem oppover, og fest dem til osten.
  10. 10Dette gir et vulkanlignende utseende.
  11. 11Til dekorasjonene:
  12. 12Ordne tilbehøret som du ønsker.
  13. 13Jeg la mye hakkede tomater og bønner rundt toppen for å få det til å ligne en caldera.
  14. 14Jeg likte også å bruke korianderstengler og brokkolibuketter ved bunnen av vulkanen, da de ser ut som trær.
  15. 15Til ostesausen:
  16. 16Skru ned på slow kokeren til lav varme mens du lager sausen på komfyren.
  17. 17I en kjele:
  18. 18Bland natriumcitrat og 3 1/2 kopper vann over middels varme, og la det småkoke.
  19. 19Når det småkoker, tilsett osten i håndfuller, og visp til den er smeltet inn før du tilsetter neste håndfull.
  20. 20Når all osten er smeltet og jevn, tilsett sriracha og bruk en stavmikser for å blende til en jevn konsistens.
  21. 21Overfør blandingen til den forvarmede slow kokeren.
  22. 22Plasser mottakslangen fra pumpen i ostesausen, og pump sakte og forsiktig for å lage "lava".
  23. 23Merk: Ostesausen kan sprute, så bruk med forsiktighet og plasser den på et trygt sted.