Ostefjell
oppskrift på cheese volcano, en morsom og smakfull rett med smeltet ost som imponerer både store og små. perfekt for fest og helg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/2 Roma-tomat
- 2. 1 glass nachosausje/dip, helst avkjølt
- 3. 1 pose blå maischips
- 4. Svartbønner
- 5. Hakkede tomater
- 6. Syltejalapeñoringer
- 7. Rødløk
- 8. Friske korianderkvister
- 9. Brokkolibuketter
- 10. 4 teskjeer matgradig natriumcitratsalt (se Kok’s notat)
- 11. 8 kopper revet meksikansk ostemiks (den ferdigrullede osten fungerer best på grunn av anti-klumpemidler)
- 12. Omtrent 1/2 kopp sriracha (bruk mindre hvis dette blir for sterkt, men jeg likte varmen)
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: en rund plastplate til crudité, en væsketransportpumpe (se Kok’s Notat), en bundtform og en stor slow koker.
- 3Til vulkanen: Bruk en rund plastplate til crudité som base for vulkanen, og lag et lite hull i den stort nok til at slangen fra væsketransportpumpen kan gå gjennom.
- 4Før slangen fra pumpen gjennom hullet i platen.
- 5Vend en bundtform opp ned over platen, og før slangen opp gjennom hullet i bundtformen.
- 6Lag et hull i midten av tomathalvdelen, og sett tomaten med snittflaten opp i toppen av hullet i bundtformen, og trekk slangen opp gjennom hullet i tomaten.
- 7Trykk litt ned på tomaten for å tette hullet i bundtformen med slangen inni.
- 8"Mal" eller "fyll" sidene av bundtformen med osten, bruk en offset-spatel eller gummihansker.
- 9Legg deretter chipsene oppå hverandre rundt bundtformen, start flatt men vipp dem oppover, og fest dem til osten.
- 10Dette gir et vulkanlignende utseende.
- 11Til dekorasjonene:
- 12Ordne tilbehøret som du ønsker.
- 13Jeg la mye hakkede tomater og bønner rundt toppen for å få det til å ligne en caldera.
- 14Jeg likte også å bruke korianderstengler og brokkolibuketter ved bunnen av vulkanen, da de ser ut som trær.
- 15Til ostesausen:
- 16Skru ned på slow kokeren til lav varme mens du lager sausen på komfyren.
- 17I en kjele:
- 18Bland natriumcitrat og 3 1/2 kopper vann over middels varme, og la det småkoke.
- 19Når det småkoker, tilsett osten i håndfuller, og visp til den er smeltet inn før du tilsetter neste håndfull.
- 20Når all osten er smeltet og jevn, tilsett sriracha og bruk en stavmikser for å blende til en jevn konsistens.
- 21Overfør blandingen til den forvarmede slow kokeren.
- 22Plasser mottakslangen fra pumpen i ostesausen, og pump sakte og forsiktig for å lage "lava".
- 23Merk: Ostesausen kan sprute, så bruk med forsiktighet og plasser den på et trygt sted.