Hello Fresh Mobile Banner
Sprø vinterkål med asiatisk pære og Manchego

Sprø vinterkål med asiatisk pære og Manchego

Oppdag hvordan du lager en frisk og sprø vinterkålssalat med asiatisk pære og manchego. Perfekt som forrett eller lett måltid i vintermånedene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp rå gresskarkjerner (pepitas)
  • 2. 1 teskje pluss 1/4 kopp olivenolje
  • 3. Kasjersalt, nykvernet pepper
  • 4. 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 5. 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 6. 2 teskjeer ren lønnesirup
  • 7. 4 kopper tynne skiver av grønnkål og/eller fennikel
  • 8. 1 1/2 kopper matchstaver av asiatisk pære (fra omtrent 1/2 stor)
  • 9. 1 1/2 kopper matchstaver av skrellet sellerirot (fra omtrent 1/4 liten) eller selleri
  • 10. 1 1/2 kopper matchstaver av skrellet daikon (fra omtrent 1/2 middels stor)
  • 11. 85 gram Manchego-ost, skåret i tynne skiver, fordelt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175°C. Bland gresskarfrø og 1 ts. olje på en bakeplate med høye kanter; krydre med salt og pepper. Stek til de er gylne og puffete, ca. 5 minutter; la avkjøle. Finhakk 2 ss. gresskarfrø. Visp sammen hakkede gresskarfrø, sitronsaft, sennep, lønnesirup og resten av ¼ kopp oljen i en middels stor bolle; smak til med salt og pepper. Bland kål og/eller fennikel, asiatisk pære, sellerirot, daikon, mesteparten av Manchego-osten og resten av gresskarfrøene i en stor bolle. Hell dressingen over og vend forsiktig sammen; smak til med salt og pepper. Topp med resten av Manchego-osten.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175°C. Bland gresskarfrø og 1 ts. olje på en bakeplate med høye kanter; krydre med salt og pepper. Stek til de er gylne og puffete, ca. 5 minutter; la avkjøle. Finhakk 2 ss. gresskarfrø.
  3. 33. Visp sammen hakkede gresskarfrø, sitronsaft, sennep, lønnesirup og resten av ¼ kopp oljen i en middels stor bolle; smak til med salt og pepper.
  4. 44. Bland kål og/eller fennikel, asiatisk pære, sellerirot, daikon, mesteparten av Manchego-osten og resten av gresskarfrøene i en stor bolle. Hell dressingen over og vend forsiktig sammen; smak til med salt og pepper. Topp med resten av Manchego-osten.