Sprø vinterkål med asiatisk pære og Manchego
Oppdag hvordan du lager en frisk og sprø vinterkålssalat med asiatisk pære og manchego. Perfekt som forrett eller lett måltid i vintermånedene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp rå gresskarkjerner (pepitas)
- 2. 1 teskje pluss 1/4 kopp olivenolje
- 3. Kasjersalt, nykvernet pepper
- 4. 3 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 5. 1 spiseskje Dijon-sennep
- 6. 2 teskjeer ren lønnesirup
- 7. 4 kopper tynne skiver av grønnkål og/eller fennikel
- 8. 1 1/2 kopper matchstaver av asiatisk pære (fra omtrent 1/2 stor)
- 9. 1 1/2 kopper matchstaver av skrellet sellerirot (fra omtrent 1/4 liten) eller selleri
- 10. 1 1/2 kopper matchstaver av skrellet daikon (fra omtrent 1/2 middels stor)
- 11. 85 gram Manchego-ost, skåret i tynne skiver, fordelt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175°C. Bland gresskarfrø og 1 ts. olje på en bakeplate med høye kanter; krydre med salt og pepper. Stek til de er gylne og puffete, ca. 5 minutter; la avkjøle. Finhakk 2 ss. gresskarfrø. Visp sammen hakkede gresskarfrø, sitronsaft, sennep, lønnesirup og resten av ¼ kopp oljen i en middels stor bolle; smak til med salt og pepper. Bland kål og/eller fennikel, asiatisk pære, sellerirot, daikon, mesteparten av Manchego-osten og resten av gresskarfrøene i en stor bolle. Hell dressingen over og vend forsiktig sammen; smak til med salt og pepper. Topp med resten av Manchego-osten.
- 22. Forvarm ovnen til 175°C. Bland gresskarfrø og 1 ts. olje på en bakeplate med høye kanter; krydre med salt og pepper. Stek til de er gylne og puffete, ca. 5 minutter; la avkjøle. Finhakk 2 ss. gresskarfrø.
- 33. Visp sammen hakkede gresskarfrø, sitronsaft, sennep, lønnesirup og resten av ¼ kopp oljen i en middels stor bolle; smak til med salt og pepper.
- 44. Bland kål og/eller fennikel, asiatisk pære, sellerirot, daikon, mesteparten av Manchego-osten og resten av gresskarfrøene i en stor bolle. Hell dressingen over og vend forsiktig sammen; smak til med salt og pepper. Topp med resten av Manchego-osten.