Ye'abesha Gomen (collard greens)
Lær hvordan du lager den tradisjonelle etiopiske retten ye'abesha gomen med collard greens. En enkel og smakfull oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund collard greens
- 2. 2 kopper vann
- 3. 3 spiseskjeer olivenolje
- 4. 1 kopp hakket rød løk
- 5. 1/2 teskje finhakket hvitløk
- 6. 1/4 teskje finhakket fersk ingefær
- 7. Salt, etter smak
- 8. 3 mellomstore Anaheim-chili, kuttet i tynne strimler
Fremgangsmåte
- 11. Vask grønnfargen grundig. Fjern eventuelle misfargede flekker og kutt ut eventuelle tykke, treete stilker. Legg grønnfargen i en tykk gryte sammen med 1 kopp vann, dekk til, og kok opp. Senk varmen og kok i 20 minutter, eller til grønnfargen er mør. Når den er ferdig, sil av grønnfargen, og spar væsken. Kutt den i små biter. Varm opp oljen i en tykk stekepanne og stek løken til den er lett brunet. Tilsett grønnfargen, den reserverte og den gjenværende koppen vann, hvitløk og ingefær, og kok uten lokk til det nesten er tørt. Tilsett chili og kok i ytterligere 5 minutter. Server enten varm eller romtemperert.
- 22. Vask grønnfargen grundig. Fjern eventuelle misfargede flekker og kutt ut eventuelle tykke, treete stilker. Legg grønnfargen i en tykk gryte sammen med 1 kopp vann, dekk til, og kok opp. Senk varmen og kok i 20 minutter, eller til grønnfargen er mør. Når den er ferdig, sil av grønnfargen, og spar væsken. Kutt den i små biter.
- 33. Varm opp oljen i en tykk stekepanne og stek løken til den er lett brunet. Tilsett grønnfargen, den reserverte og den gjenværende koppen vann, hvitløk og ingefær, og kok uten lokk til det nesten er tørt. Tilsett chili og kok i ytterligere 5 minutter. Server enten varm eller romtemperert.