Kardemommeboller

Kardemommeboller

Lær hvordan du lager deilige cardamom biscuits med vår enkle oppskrift. Perfekt som småkaker eller gave. Enkel å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 3 kopper hvetemel
  • 2. 1/2 kopp (pakket) gyllenbrunt sukker
  • 3. 3 3/4 teskjeer bakepulver
  • 4. 2 1/4 teskjeer malt kardemomme
  • 5. 3/4 teskje natron
  • 6. 1/4 teskje (generøst) salt
  • 7. 3/4 kopp (1 1/2 stang) kaldt usaltet smør, skåret i 1/2-tommers biter
  • 8. 3 store egg
  • 9. 1/2 kopp (ca.) kaldt kulturmelk
  • 10. 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 11. 1 1/2 spiseskje smeltet smør
  • 12. Sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 220°C (425°F). Bland de første seks ingrediensene i en foodprocessor og kjør til de er godt blandet. Tilsett kaldt smør og kutt det inn med korte, on/off-omdreininger til blandingen ligner grovt mel. Overfør til en stor bolle. Pisk eggene i et glassmål for å blande dem. Tilsett nok kulturmelk til å måle opp 250 ml (1 kopp pluss 2 spiseskjeer). Tilsett vanilje. Bruk en gaffel til å blande kulturmelkblandingen inn i de tørre ingrediensene bare til deigen binder seg sammen. Elt forsiktig deigen på en melet overflate til den akkurat holder sammen, ca. 10 ganger. Del deigen i tre like store deler. Form én del til en ball og trykk den ut til en 2,5 cm tykk runding. Skjær i 4 spisser. Overfør til et ugredd stekebrett, med jevne mellomrom. Gjenta forming og kutting med de to andre delene. Pensle kjeksene med smeltet smør og strø over sukker. Stek til de er akkurat faste å ta på og begynner å bli brune, ca. 15 minutter. Overfør kjeksene til en rist. (De kan forberedes 8 timer i forveien. La dem avkjøle helt. Pakk dem tett inn i folie og oppbevar i romtemperatur. Før servering, varm dem opp igjen i ovn på 180°C (350°F) i ca. 5 minutter.)
  2. 22. Forvarm ovnen til 220°C (425°F). Bland de første seks ingrediensene i en foodprocessor og kjør til de er godt blandet. Tilsett kaldt smør og kutt det inn med korte, on/off-omdreininger til blandingen ligner grovt mel. Overfør til en stor bolle. Pisk eggene i et glassmål for å blande dem. Tilsett nok kulturmelk til å måle opp 250 ml (1 kopp pluss 2 spiseskjeer). Tilsett vanilje. Bruk en gaffel til å blande kulturmelkblandingen inn i de tørre ingrediensene bare til deigen binder seg sammen.
  3. 33. Elt forsiktig deigen på en melet overflate til den akkurat holder sammen, ca. 10 ganger. Del deigen i tre like store deler. Form én del til en ball og trykk den ut til en 2,5 cm tykk runding. Skjær i 4 spisser. Overfør til et ugredd stekebrett, med jevne mellomrom. Gjenta forming og kutting med de to andre delene.
  4. 44. Pensle kjeksene med smeltet smør og strø over sukker. Stek til de er akkurat faste å ta på og begynner å bli brune, ca. 15 minutter. Overfør kjeksene til en rist. (De kan forberedes 8 timer i forveien. La dem avkjøle helt. Pakk dem tett inn i folie og oppbevar i romtemperatur. Før servering, varm dem opp igjen i ovn på 180°C (350°F) i ca. 5 minutter.)