
Gullmedaljevinnende kjeks
oppskriften på gold-medal winner cookies gir deg sprø, deilige kjeks som har vunnet gullmedalje. enkel å lage og perfekt som gave eller til kaffebesøket.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk
Ingredienser
- 3 kopper hvetemel, målt opp med skje og jevnet ut, pluss mer til utstøting
- 2 teskjeer bakepulver
- 1 teskje salt
- 1 kopp (2 staver) usaltet smør
- 1 kopp sukker
- 3 store egg, hvorav 2 lett pisket og 1 hel
- 1 teskje vanilje
- Gult matfargestoff, til eggvask
- 1/4 kopp gult sandkornssukker
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 7 meter rødt, hvitt og blått bånd kuttet i 30 cm lange stykker
- 2En rund kakeutstikker på 7,5 til 8 cm i diameter
- 3Et lite glass eller en liten bolle (ca. 6 cm i diameter)
- 4Et bredt sugerør eller en skarp kniv til å skjære et hull i deigen for båndet
- 5Visp sammen mel, bakepulver og salt i en stor bolle. Rør smør og sukker kremaktig i en stor bolle med en elektrisk mikser på middels hastighet i 3 minutter. Rør inn de to sammenpiskede eggene og vaniljen.
- 6Rør inn melet i smør- og sukkerblandingen, litt om gangen. Del deigen i to deler og form dem til pene rektangler ca. 2 cm tykke. Pakk inn i plastfolie og la dem hvile i kjøleskapet i minst 3 timer.
- 7Sett en ovnrack midt i ovnen. Forvarm ovnen til 180°C (350°F). Legg to bakepapirkledde stekebrett. Arbeid med én del av deigen om gangen, ta den ut av kjøleskapet og la den mykne i ca. 10 minutter. Kjevle ut på et lett melet bakepapir til ca. 4-5 mm tykk. Stikk ut runde former med en rund utstikker på 7,5–8 cm i diameter, og legg dem på de forberedte stekebrettene med minst 3,8 cm mellomrom. Gjenta med den andre delen av deigen, og kjevle og stikk ut eventuelle rester.
- 8For å lage ringmerker på kokiene, trykk kanten av et lite glass eller en liten bolle (ca. 6 cm i diameter) halvveis ned i hver deigrunde. Frys kokiene på stekebrettene i 20 minutter. (Dette hjelper kokiene å beholde merkene sine.)
- 9Bland det resterende egget med 6 dråper gul matfarge og 1 teskje vann. Visp sammen med en gaffel for å lage en eggepensling.
- 10På toppen av hver kokie, bruk et bredt sugerør eller tuppen av en skarp paringskniv til å skjære ut en sirkel eller et rektangel stort nok til å tre båndet gjennom. Arbeid med 2–3 kokier om gangen, pensle lett med eggepensling (unngå merkene) og dryss over sandingsukker. Bank forsiktig hver kokie mot benken for å fjerne overflødig sukker (den frosne deigen vil være robust nok til å tåle dette).
- 11Stek kokiene til de er faste og kantene begynner å bli brune, ca. 14–18 minutter, og snu stekebrettene en gang underveis. Overfør stekebrettene til en avkjølingsrist og la kokiene avkjøles helt på brettene. (Hvis hullene til båndet har lukket seg litt, kan du bare skjære bort noe av deigen med en paringskniv mens kokiene fortsatt er varme).
- 12Tre en meter bånd gjennom hver kokie og knyt endene.