
Ingefær- og tranebærbiscotti med pistasjnøtter
lær hvordan du lager sprø og smakfulle gingered cranberry-pistachio biscotti, perfekte til kaffen eller som gave. enkel oppskrift med steg-for-steg veiledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1/2 kopp hele, skallede pistachios
- smør eller non-stick matlagingsspray
- 1 1/2 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking av bakepapir
- 1 teskje bakepulver
- en klype salt
- 1/2 kopp lett pakket brunt sukker
- 1/3 kopp tørkede tranebær
- 2 ss krystallisert ingefær, finhakket, valgfritt
- 2 store egg
- 1 eggeplomme
- 1 eggehvite, pisket
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 1/2 teskje finrevet appelsinskall
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Legg pistachioene på et bakepapirkledd stekebrett og rist dem til de er duftende, ca. 15 minutter. La dem avkjøle helt, og hakk dem grovt. Øk ovnstemperaturen til 190°C. Smør eller spray et bakepapirkledd stekebrett med non-stick spray.
- 2I en stor bolle sikt sammen mel, natron og salt. Tilsett sukker, hakkede nøtter, tranebær og kandisert ingefær, hvis du bruker det. Rør for å blande. I en liten bolle visper du sammen eggeplomme og egg med en elektrisk mikser. Rør inn vanilje og appelsinskall. Hell eggeblandingen i melblandingen og rør med den elektriske mikseren på lav hastighet til det akkurat er blandet. Deigen vil være stiv.
- 3Hell deigen ut på en lett melet arbeidsflate og del den i tre deler. Form hver del til en 45 cm lang, 1,3 cm tykk logg. Plasser loggene på det forberedte stekebrettet med noen centimeters mellomrom, og pensle lett med det reserverte eggehvitet som er lett pisket. Stek i 20 minutter.
- 4Ta ut av ovnen og la dem avkjøle litt på stekebrettet. Reduser ovnstemperaturen til 110°C. Når de er litt avkjølt, skjær loggene diagonalt i skiver på ca. 1,3 cm bredde. Legg skivene med snittflaten ned på stekebrettet og sett dem tilbake i ovnen. Stek til de er sprø og brune, ca. 20–30 minutter.