Mørk sjokoladeganache

Mørk sjokoladeganache

Lær hvordan du lager en silkemyk dark chocolate ganache perfekt til kaker, desserter og som fyll. Enkel oppskrift for alle nivåer!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 2 3/4 kopper mini semisøte sjokoladebiter
  • 2. 2 kopper kremfløte
  • 3. 1 ts usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg sjokoladeknappene i en stor varmebestandig bolle. Kok opp fløten i en middels kjele.
  2. 22. Rett før fløten når kokepunktet, hell den over sjokoladeknappene og visp sammen til det er glatt.
  3. 33. Tilsett smøret og rør til det er glatt og blankt. Legg plastfolie direkte over overflaten for å forhindre at det dannes skinn, og la det stå i romtemperatur over natten for å avkjøle. Oppbevar i kjøleskapet, dekket, i opptil tre uker.
  4. 4---
  5. 52. Legg sjokoladeknappene i en stor varmebestandig bolle. Kok opp fløten i en middels kjele.
  6. 63. Rett før fløten når kokepunktet, hell den over sjokoladeknappene og visp sammen til det er glatt.
  7. 74. Tilsett smøret og rør til det er glatt og blankt. Legg plastfolie direkte over overflaten for å forhindre at det dannes skinn, og la det stå i romtemperatur over natten for å avkjøle. Oppbevar i kjøleskapet, dekket, i opptil tre uker.