Mørk sjokoladeganache
Lær hvordan du lager en silkemyk dark chocolate ganache perfekt til kaker, desserter og som fyll. Enkel oppskrift for alle nivåer!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 2 3/4 kopper mini semisøte sjokoladebiter
- 2. 2 kopper kremfløte
- 3. 1 ts usaltet smør
Fremgangsmåte
- 11. Legg sjokoladeknappene i en stor varmebestandig bolle. Kok opp fløten i en middels kjele.
- 22. Rett før fløten når kokepunktet, hell den over sjokoladeknappene og visp sammen til det er glatt.
- 33. Tilsett smøret og rør til det er glatt og blankt. Legg plastfolie direkte over overflaten for å forhindre at det dannes skinn, og la det stå i romtemperatur over natten for å avkjøle. Oppbevar i kjøleskapet, dekket, i opptil tre uker.
- 4---
- 52. Legg sjokoladeknappene i en stor varmebestandig bolle. Kok opp fløten i en middels kjele.
- 63. Rett før fløten når kokepunktet, hell den over sjokoladeknappene og visp sammen til det er glatt.
- 74. Tilsett smøret og rør til det er glatt og blankt. Legg plastfolie direkte over overflaten for å forhindre at det dannes skinn, og la det stå i romtemperatur over natten for å avkjøle. Oppbevar i kjøleskapet, dekket, i opptil tre uker.