Timian-gougères

Timian-gougères

Lær hvordan du lager thyme gougères, deilige franske osteboller med en smak av timian. Perfekt som forrett eller snacks. Enkel oppskrift for alle nivåer!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør
  • 2. 1 kopp hvetemel
  • 3. En stor klype cayennepepper
  • 4. En stor klype kosher salt
  • 5. 1 kopp pluss 3 spiseskjeer revet Gruyère
  • 6. 1/2 kopp revet Asiago
  • 7. 2 teskjeer ferske timianblader, pluss mer til pynt
  • 8. 5 store egg

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200°C. Legg to store bakepapirkledde stekeplater. Kok opp smør og 2,5 dl vann i en stor, tykk kjele. Ta kjelen av varmen. Tilsett mel, cayennepepper og salt; rør kraftig for å blande. Sett tilbake på varmen; rør kraftig over middels varme til blandingen former en ball og det dannes et tynt, tørt belegg på bunnen og sidene av kjelen, ca. 1 minutt. Overfør blandingen til en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. Tilsett 100 g Gruyère, Asiago og 2 ts timian; kjør på lav hastighet for å blande. Tilsett 4 egg, ett om gangen, og sørg for at hvert egg er helt innarbeidet før neste tilsettes, og skrap ned sidene av bollen etter behov. Bruk en skje til å legge deigen i en sprøytepose med 1/2" (ca. 1,3 cm) tipp eller en plastpose med diagonalt kuttet hjørne. Sprøyt deigen ut i 2-3 cm store runde kaker på de forberedte stekeplatene, med 2,5-3 cm mellomrom. Visp det resterende egget med 1 ss vann i en liten bolle. Pensle lett over rundene med eggeblandingen, og trykk dem litt ned for å danne runde topper. Strø over de resterende 3 ss Gruyère. Pynt hver med noen timianblader. Stek gougères til de er puffete og gyldne, og midten er gjennomstekt men fortsatt fuktig, ca. 20-25 minutter. La dem avkjøle litt og server. FORBEREDT: Kan lages opptil 1 måned i forveien. La dem avkjøle helt. Oppbevar lufttett i fryseren. Varm opp i en 165°C ovn til de er varme, ca. 10-15 minutter.
  2. 22. Forvarm ovnen til 200°C. Legg to store bakeplater med bakepapir. Kok opp smør og 2,5 dl vann i en stor, tykk kjele. Ta kjelen av varmen. Tilsett mel, cayennepepper og salt; rør kraftig for å blande. Sett tilbake på varmen; rør kraftig over middels varme til blandingen former en ball og det dannes et tynt, tørt belegg på bunnen og sidene av kjelen, ca. 1 minutt. Overfør blandingen til en kjøkkenmaskin med eltekrok. Tilsett 100 g Gruyère, Asiago og 2 ts timian; kjør på lav hastighet for å blande. Tilsett 4 egg, ett om gangen, og sørg for at hvert egg er helt innarbeidet før neste tilsettes, og skrap ned sidene av bollen etter behov.
  3. 33. Bruk en skje til å legge deigen i en sprøytepose med 1/2" tipp eller en plastpose med diagonalt kuttet hjørne. Sprøyt deigen ut i 2-3 cm store runde kaker på de forberedte stekeplatene, med 2,5-3 cm mellomrom. Visp det resterende egget med 1 ss vann i en liten bolle. Pensle lett over rundene med eggeblandingen, og trykk dem litt ned for å danne runde topper. Strø over de resterende 3 ss Gruyère. Pynt hver med noen timianblader.
  4. 44. Stek gougères til de er puffete og gyldne, og midten er gjennomstekt men fortsatt fuktig, ca. 20-25 minutter. La dem avkjøle litt og server. FORBEREDT: Kan lages opptil 1 måned i forveien. La dem avkjøle helt. Oppbevar lufttett i fryseren. Varm opp i en 165°C ovn til de er varme, ca. 10-15 minutter.