Chili kyllingvinger
Lær hvordan du lager deilige chili chicken wings med denne enkle oppskriften. Perfekt for snacks eller middagen. Rask og smakfull rett!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper ris- eller eplesidereddik
- 2. 1 kopp sukker
- 3. 3/4 kopp ketchup
- 4. 6 spiseskjeer kinesisk plommesaus
- 5. 1 spiseskje hoisinsaus
- 6. 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 7. 2 spiseskjeer (eller etter smak) finhakket fersk rød, jalapeño- eller serranos chili, med frø
- 8. 3 spiseskjeer finhakket fersk ingefær
- 9. 1 teskje salt, eller etter smak
- 10. 1 spiseskje maisstivelse blandet med 1 spiseskje kaldt vann
- 11. 30 kyllingvinger (tips fjernet), skylt og tørket
- 12. 2 spiseskjeer hakket koriander, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Lag sausen: Bland alle sausensingrediensene i en liten, tykk kjele. Kok opp over middels høy varme, skru ned varmen til middels lav og la det småkoke under konstant omrøring for å blande smakene, i omtrent 5 minutter. Ta kjelen av varmen og la den avkjøle til romtemperatur. Kjør sausen i en food processor til den er nesten glatt. (Gir 3 kopper.) Oppbevar den, dekket, i kjøleskapet i opptil 2 uker.
- 22. Forvarm ovnen til 175°C (350ºF).
- 33. Bruk en skarp kniv til å dele kyllingvingene ved leddet. Sett til side.
- 44. Legg kyllingvingene i en stor bolle og vend dem godt med 1 1/2 kopper av sausen. Legg vingene i ett lag på 2 eller 3 bakepapirkledde stekebrett (pass på at de ikke ligger oppå hverandre). Stek i 45 til 50 minutter, og pensle med litt ekstra saus en eller to ganger underveis. Legg vingene på et serveringsfat, dryss over koriander og server.