
Julegrøt
Lær hvordan du lager den perfekte julerisgrøten med denne enkle oppskriften. Klassisk norsk dessert for høytiden, enkel å lage og perfekt for julens feiring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper kortkornet hvit ris, for eksempel Arborio
- 2. 1 1/2 kopper vann
- 3. 1 (2 tommer) kanelstang
- 4. 3/4 teskje salt
- 5. 1 liter helmelk
- 6. 2 spiseskjeer sukker
- 7. 2 spiseskjeer kremfløte
- 8. Tilbehør: varm melk; sukker (helst turbinado); malt kanel
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp ris, vann, kanelstang og salt i en tykk gryte på 4 til 5 liter, og la det småkoke. Skru ned varmen og la det småkoke forsiktig, med lokk på, til vannet er absorbert, ca. 8 til 10 minutter. Tilsett 2 kopper melk med sukker og fløte, og la det småkoke uten lokk, av og til omrøring, til risen har tatt opp det meste av melken, men fortsatt er kremete, ca. 10 minutter. Tilsett 1 kopp melk og la det småkoke, av og til omrøring, i 10 minutter. Rør inn den resterende koppen melk og la det småkoke under konstant omrøring til risen er mør, 10 til 15 minutter. Ta av varmen, dekk til, og la det stå i 15 minutter. Server varmt.