
Penne med pancetta og tomat- og fløtesaus
oppskrift på deilig pasta med sprø pancetta og en rik tomat- og kremsaus. enkel å lage for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp hakket pancetta eller bacon (3 unser)
- 1 spiseskje olivenolje
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 bokser á 14 1/2 unser med små terninger av hermetiske tomater i juice
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 1/2 kopp piskefløte
- 3/4 kopp revet basilikum, delt
- 1 pund penne
Fremgangsmåte
- 1Kok pancetta i en stor stekepanne på middels lav varme til den er sprø, ca. 8 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør pancettaen til tørkepapir for å renne av. Tilsett olivenolje og hvitløk i pancettafettet og sautér i 30 sekunder. Ha i tomater med saften, vin og fløte. Kok opp sausen; skru ned varmen til middels og la den småkoke til den er litt redusert, ca. 10 minutter. Rør inn 1/2 kopp basilikum. Smak til sausen med salt og pepper. I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet og fordel pastaen på 4 tallerkener. Ha sausen over pastaen. Strø over pancetta og resten av basilikumen, 1/4 kopp, og server.
- 2Kok pancetta i en stor stekepanne på middels lav varme til den er sprø, ca. 8 minutter. Bruk en hullsleiv og overfør pancettaen til tørkepapir for å renne av. Tilsett olivenolje og hvitløk i pancettafettet og sautér i 30 sekunder. Ha i tomater med saften, vin og fløte. Kok opp sausen; skru ned varmen til middels og la den småkoke til den er litt redusert, ca. 10 minutter. Rør inn 1/2 kopp basilikum. Smak til sausen med salt og pepper.
- 3I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet og fordel pastaen på 4 tallerkener. Ha sausen over pastaen. Strø over pancetta og resten av basilikumen, 1/4 kopp, og server.