Vaniljekrem med pisket smør

Vaniljekrem med pisket smør

Lær hvordan du lager en myk og luftig vanilla whipped buttercream. Perfekt til kaker og cupcakes! Enkelt, raskt og smakfullt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 2 staver (1 kopp) økologisk usaltet smør, myknet
  • 1 kopp økologisk cane-sukker
  • 1 kopp økologisk helmelk
  • 1/4 kopp siktet økologisk hvetemel
  • 1 1/2 spiseskje økologisk vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 1Pisk smøret på middels hastighet i 3 til 5 minutter med en kjøkkenmaskin eller håndmikser til det er mykt, omtrent 30 sekunder. Tilsett sukkeret og pisk på høy hastighet til det er lyst og luftig, 5 til 7 minutter. I en liten kjele, bland 1/4 kopp av melken, melet og vaniljeekstraktet, og visp til det ikke er klumper. Over middels varme, tilsett sakte resten av melken (3/4 kopp), mens du visper konstant, og kok opp til blandingen begynner å koke lett. Reduser deretter varmen til lav og fortsett å vispe i noen minutter til, til blandingen begynner å tykne. Fjern umiddelbart kjelen fra varmen, men fortsett å røre. (Etter at du har tatt kjelen av varmen, vil blandingen fortsette å koke i ett til to minutter av seg selv. Hvis du overoppheter den og får små klumper, prøv å vispe kraftig for å få dem ut, eller sil blandingen gjennom en finmasket sikt.) Hvis nødvendig, plasser kjelen over en bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen og la blandingen avkjøles. Når melkeblandingen har tyknet, sett den til side for å avkjøles til romtemperatur. Du kan sette den i fryseren for å fremskynde avkjølingen. Med mikseren på lav hastighet, hell sakte melkeblandingen i smør- og sukkerblandingen. Øk hastigheten til middels og pisk til glasuren er lys og luftig, 3 til 5 minutter. Tilsett vanilje for å blande.
  2. 2Pisk smøret på middels hastighet i 3 til 5 minutter med en kjøkkenmaskin eller håndmikser til det er mykt, omtrent 30 sekunder. Tilsett sukkeret og pisk på høy hastighet til det er lyst og luftig, 5 til 7 minutter.
  3. 3I en liten kjele, bland 1/4 kopp av melken, melet og vaniljeekstraktet, og visp til det ikke er klumper. Over middels varme, tilsett sakte resten av melken (3/4 kopp), mens du visper konstant, og kok opp til blandingen begynner å koke lett. Reduser deretter varmen til lav og fortsett å vispe i noen minutter til, til blandingen begynner å tykne.
  4. 4Fjern umiddelbart kjelen fra varmen, men fortsett å røre. (Etter at du har tatt kjelen av varmen, vil blandingen fortsette å koke i ett til to minutter av seg selv. Hvis du overoppheter den og får små klumper, prøv å vispe kraftig for å få dem ut, eller sil blandingen gjennom en finmasket sikt.) Hvis nødvendig, plasser kjelen over en bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen og la blandingen avkjøles.
  5. 5Når melkeblandingen har tyknet, sett den til side for å avkjøles til romtemperatur. Du kan sette den i fryseren for å fremskynde avkjølingen.
  6. 6Med mikseren på lav hastighet, hell sakte melkeblandingen i smør- og sukkerblandingen. Øk hastigheten til middels og pisk til glasuren er lys og luftig, 3 til 5 minutter. Tilsett vanilje for å blande.
  7. 7Espresso-glasur med smørkrem Denne versjonen fungerer utmerket som fyll med en mørk sjokoladekrem – du får det beste av begge verdener: Løs opp 1 toppet teskje instant espressopulver i 1 spiseskje kokende vann. Bland med smør- og sukkerblandingen.
  8. 8Denne versjonen fungerer utmerket som fyll med en mørk sjokoladekrem – du får det beste av begge verdener: Løs opp 1 toppet teskje instant espressopulver i 1 spiseskje kokende vann. Bland med smør- og sukkerblandingen.
  9. 9Sjokoladekrem med smørkrem Denne lette og luftige sjokoladekremen smaker som pisket krem med et hint av sjokolade: Mens melkeblandingen avkjøles, smelt 4 unser usøtet eller mørk sjokolade i toppen av et dobbelkoker over småkokevann, eller i 30-sekunders intervaller i mikrobølgeovnen. La den avkjøles til romtemperatur. Med mikseren på lav hastighet, bland sjokoladen med smør- og sukkerblandingen.
  10. 10Denne lette og luftige sjokoladekremen smaker som pisket krem med et hint av sjokolade: Mens melkeblandingen avkjøles, smelt 4 unser usøtet eller mørk sjokolade i toppen av et dobbelkoker over småkokevann, eller i 30-sekunders intervaller i mikrobølgeovnen. La den avkjøles til romtemperatur. Med mikseren på lav hastighet, bland sjokoladen med smør- og sukkerblandingen.