
Vaniljekrem med pisket smør
Lær hvordan du lager en myk og luftig vanilla whipped buttercream. Perfekt til kaker og cupcakes! Enkelt, raskt og smakfullt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 2 staver (1 kopp) økologisk usaltet smør, myknet
- 1 kopp økologisk cane-sukker
- 1 kopp økologisk helmelk
- 1/4 kopp siktet økologisk hvetemel
- 1 1/2 spiseskje økologisk vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Pisk smøret på middels hastighet i 3 til 5 minutter med en kjøkkenmaskin eller håndmikser til det er mykt, omtrent 30 sekunder. Tilsett sukkeret og pisk på høy hastighet til det er lyst og luftig, 5 til 7 minutter. I en liten kjele, bland 1/4 kopp av melken, melet og vaniljeekstraktet, og visp til det ikke er klumper. Over middels varme, tilsett sakte resten av melken (3/4 kopp), mens du visper konstant, og kok opp til blandingen begynner å koke lett. Reduser deretter varmen til lav og fortsett å vispe i noen minutter til, til blandingen begynner å tykne. Fjern umiddelbart kjelen fra varmen, men fortsett å røre. (Etter at du har tatt kjelen av varmen, vil blandingen fortsette å koke i ett til to minutter av seg selv. Hvis du overoppheter den og får små klumper, prøv å vispe kraftig for å få dem ut, eller sil blandingen gjennom en finmasket sikt.) Hvis nødvendig, plasser kjelen over en bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen og la blandingen avkjøles. Når melkeblandingen har tyknet, sett den til side for å avkjøles til romtemperatur. Du kan sette den i fryseren for å fremskynde avkjølingen. Med mikseren på lav hastighet, hell sakte melkeblandingen i smør- og sukkerblandingen. Øk hastigheten til middels og pisk til glasuren er lys og luftig, 3 til 5 minutter. Tilsett vanilje for å blande.
- 2Pisk smøret på middels hastighet i 3 til 5 minutter med en kjøkkenmaskin eller håndmikser til det er mykt, omtrent 30 sekunder. Tilsett sukkeret og pisk på høy hastighet til det er lyst og luftig, 5 til 7 minutter.
- 3I en liten kjele, bland 1/4 kopp av melken, melet og vaniljeekstraktet, og visp til det ikke er klumper. Over middels varme, tilsett sakte resten av melken (3/4 kopp), mens du visper konstant, og kok opp til blandingen begynner å koke lett. Reduser deretter varmen til lav og fortsett å vispe i noen minutter til, til blandingen begynner å tykne.
- 4Fjern umiddelbart kjelen fra varmen, men fortsett å røre. (Etter at du har tatt kjelen av varmen, vil blandingen fortsette å koke i ett til to minutter av seg selv. Hvis du overoppheter den og får små klumper, prøv å vispe kraftig for å få dem ut, eller sil blandingen gjennom en finmasket sikt.) Hvis nødvendig, plasser kjelen over en bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen og la blandingen avkjøles.
- 5Når melkeblandingen har tyknet, sett den til side for å avkjøles til romtemperatur. Du kan sette den i fryseren for å fremskynde avkjølingen.
- 6Med mikseren på lav hastighet, hell sakte melkeblandingen i smør- og sukkerblandingen. Øk hastigheten til middels og pisk til glasuren er lys og luftig, 3 til 5 minutter. Tilsett vanilje for å blande.
- 7Espresso-glasur med smørkrem Denne versjonen fungerer utmerket som fyll med en mørk sjokoladekrem – du får det beste av begge verdener: Løs opp 1 toppet teskje instant espressopulver i 1 spiseskje kokende vann. Bland med smør- og sukkerblandingen.
- 8Denne versjonen fungerer utmerket som fyll med en mørk sjokoladekrem – du får det beste av begge verdener: Løs opp 1 toppet teskje instant espressopulver i 1 spiseskje kokende vann. Bland med smør- og sukkerblandingen.
- 9Sjokoladekrem med smørkrem Denne lette og luftige sjokoladekremen smaker som pisket krem med et hint av sjokolade: Mens melkeblandingen avkjøles, smelt 4 unser usøtet eller mørk sjokolade i toppen av et dobbelkoker over småkokevann, eller i 30-sekunders intervaller i mikrobølgeovnen. La den avkjøles til romtemperatur. Med mikseren på lav hastighet, bland sjokoladen med smør- og sukkerblandingen.
- 10Denne lette og luftige sjokoladekremen smaker som pisket krem med et hint av sjokolade: Mens melkeblandingen avkjøles, smelt 4 unser usøtet eller mørk sjokolade i toppen av et dobbelkoker over småkokevann, eller i 30-sekunders intervaller i mikrobølgeovnen. La den avkjøles til romtemperatur. Med mikseren på lav hastighet, bland sjokoladen med smør- og sukkerblandingen.