Hello Fresh Mobile Banner
Sitronkrem

Sitronkrem

Lær hvordan du lager deilig lemon curd med denne enkle oppskriften. Perfekt som pålegg, i kaker eller til dessert. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 12 store eggeplommer (8,1 oz / 228 g)
  • 2. 2 kopper (14,3 oz / 400 g) sukker
  • 3. 1 kopp (8,6 oz / 240 g) fersk sitronjuice
  • 4. Revet skall av 4 sitroner
  • 5. 1 kopp (8 oz / 227 g) usaltet smør, delt i spiseskjeer, romtemperert

Fremgangsmåte

  1. 11. I en kjele over middels varme, kok opp 5–8 centimeter vann. I en varmebestandig, middels stor bolle, visp sammen eggeplommene og sukkeret til det er godt blandet. Visp inn sitronsaft og sitrusskall, og sett bollen på kjelen, pass på at bunnen ikke berører det kokende vannet. Kok, og visp av og til, til blandingen er tykk nok til å dekke baksiden av en skje og temperaturen viser 80°C på et digitalt termometer, i 20 til 30 minutter. Sil curden gjennom en finmasket sil over en ren, middels stor bolle. Tilsett smøret litt av gangen, og rør med en slikkepott. Når alt smøret er innarbeidet, kjør curden med en stavmikser til den er helt glatt, ca. 30 sekunder. Sil curden igjen, denne gangen over en oppbevaringsbeholder. Legg plastfolie direkte på overflaten og sett i kjøleskapet til den er avkjølt og stivnet, 3 til 4 timer.